Elsejétől már a félpénz is elég lesz, ha a patikába mész...

Pénzcentrum
2006. szeptember 29. 10:00

Október elsejétől 13 különböző a társadalombiztosító által támogatott gyógyszert kaphatunk majd meg olcsóbban a patikákban. Lengyel Gábor, az Országos Egyészségbiztosítási Pénztár (OEP) főosztályvezetője tegnap beszélt az árcsökkentésről, amely összesen 16 gyógyszert érint - írja a Világgazdaság.


A 16 készítmény közül hármat csakis kórházi terápia keretében alkalmaznak, így ezek 30-40 százalékos árcsökkenése a betegeket ellátó intézmények büdzséjét kíméli majd. A patikában megkapható másik 13 gyógyszer között pedig a hazánkban népbetegségnek számító csontritkulást és koleszterinszint problémákat kezelő készítményeket is megtalálhatjuk, valamint csökken néhány vírus elleni orvosság ára is.

A árcsökkentés mellett jó hír még, hogy 63 generikus készítmény most került fel a biztosító által támogatott listára, ezek közül a legjelentősebb a pantoprasol hatóanyagú savcsökkentő, valamint listán van már egy magyar gyártótól származó új, csontritkulás elleni orvosság is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm