2 °C Budapest

Beindult a gyógyszerháború - A betegek járnak jól?

Pénzcentrum
2006. szeptember 25. 16:00

Nem maradt visszhang nélkül a Wal-Mart azon lépése, hogy a floridai térségben a generikus gyógyszereket 4 dolláros áron kínálja: a versenytárs Target is azonnal lépett és hasonló akciót jelentett be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Piaci elemzők szerint egyértelműen árháború indult a szegmensben, melyből végeredményben a vásárlók jöhetnek ki jól, különös tekintettel azokra, akiknek nincs betegbiztosításuk, hiszen ők is nyomott áron kaphatják meg a gyógyszereket.

A Target a régióban 4 egységet üzemeltet, a többi konkurens azonban egyelőre kivár. A legtöbb piaci szereplő szerint a világ legnagyobb kiskereskedője, a Wal-Mart megengedheti magának, hogy veszteséggel árusítson néhány kiválasztott generikus készítményt, hogy ezzel csalogassa be a vásárlókat az üzletbe. A Wal-Mart ezt tagadja, korábban szóvivőjük úgy nyilatkozott, hogy a gyógyszergyári partnereikkel megállapodva még így is nyereséget realizálnak az akciós gyógyszereken.

A Wal-Mart forgalmának mindössze 5%-át teszik ki a gyógyszerek, a Target szempontjából pedig ésszerű és kikényszerített lépés a gyors reakció, hiszen ennek hiányában fogyasztókat veszíthetnének.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?