1 °C Budapest

Ma reggel nem nyitottak ki a patikák - Miért?

Pénzcentrum
2006. szeptember 28. 06:50

Csütörtökön csaknem az összes magyarországi patika reggel nyolc óra helyett tíz órakor nyit ki - jelentette be Lestyán Balázs, a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) elnökségi tagja. Az egészségügyi miniszter törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezve munkaügyi bírósághoz fordul, és a sztrájk visszavonására szólít fel.

A patikusok így tiltakoznak a kormány patikaliberalizációs elképzelései ellen; a demonstrációt addig folytatják, amíg a kormány vissza nem vonja többi között a patikaalapítás és -működtetés könnyítésére irányuló változtatásait, bizonyos készítmények gyógyszertáron kívüli árusításának lehetőségét és a kötelező kamarai tagság eltörlését - tette hozzá Lestyán Balázs, a sajtótájékoztatón.

Elmondta: tiltakozásuk - növekvő időtartamban - addig tart majd, amíg a kormány nem változtat álláspontján.

 

Minden patikus önként vállalta a demonstrációt. A gyógyszerészek a patikákban lesznek, de csak a sürgősnek minősülő gyógyszerek kiadást teljesítik.

A kamara nem kér mást, minthogy "üljön le velünk az egészségügyi miniszter és arról beszéljen velünk, amit mi a liberalizáció tartalmát illetően szeretnénk, és ne arról, hogy melyik gyógyszereket vigyük ki a patikákból" - magyarázta Hávelné Szatmári Katalin.

Szerinte aggályos az is, hogy a jövőben minden olyan szolgáltató vagy forgalmazó, amely majd gyógyszert árusíthat, szabadon állapíthatja meg az árrést, és ezáltal az árat is. Jelenleg az árrés maximált, attól eltérni csak lefelé lehet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezek, és felhívom a jogsértő sztrájkfelhívás 2006. szeptember 27-én, az érintettek tájékoztatását lehetővé tevő időpontig, de legkésőbb mai nap 24.00 óráig történő visszavonására" - írta Molnár Lajos egészségügyi miniszter Hávelné Szatmári Katalinnak, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnökének.

Molnár Lajos álláspontja szerint "a kamara legitim sztrájk-kezdeményezési joggal nem is rendelkezik", tekintettel arra, hogy a köztestületként működő szakmai kamarák a sztrájktörvényben nem szerepelnek a sztrájk kezdeményezésére jogosultak körében.

A szaktárca vezetője levelében világossá tette, hogy keresettel fordult a munkaügyi bírósághoz a sztrájk jogellenességének megállapítása érdekében.

A tárcavezető levelére reagálva Hávelné Szatmári Katalin kamarai elnök este azt mondta, hogy a Magyar Gyógyszerész Kamara nem hirdetett sztrájkot, tehát azt nem tudja visszavonni.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?