4 °C Budapest

Hányan vannak a buszon: 10 százalékért megmondom

Pénzcentrum
2006. szeptember 5. 13:00

Tegnap beszámoltunk arról a lehetőségről, hogy a nyugdíjasoknak egy jelképes összeget kellene fizetni az utazásért. Nos a jelképes összeg a teljes áru menetjegy 10 százaléka. Az indok: utasszámlálás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Utasszámlálási célból, várhatóan jegyet kell váltaniuk és jelképes összeget fizetniük is kell a vasúton és távolsági buszon utazó, 65 év feletti nyugdíjasoknak - írja a Magyar Nemzet. Értesülései szerint a szaktárcák által hangoztatott esetleges jelképes összeg a teljes árú jegy 10%-át tenné ki. Ezt a gazdasági tárcánál nem kívánták kommentálni.

A gazdaság és a pénzügyi tárca kommunikációja szerint nem szűnne meg a 65 év felettiek utazási kedvezménye (ingyenes utazás), csak szeretnék regisztrálni, hogy milyen utazási viszonylatokon pontosan mennyi nyugdíjas korú utazott. Ennek azért van jelentősége, mert a tömegközlekedési vállalatoknak ezen - a tárcák jelzése szerint inkább felfelé becsült - adatok alapján fizetik ki az "ingyenes jegy" ellenérték.

A gazdasági tárca elképzelései szerint a 65 év feletti nyugdíjasoknak is jegyet kellene váltaniuk a pénztárakban, melyen regisztrálnák az utazás célját.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?