24 °C Budapest

Jön a vihar - előkerülnek a kárbejelentők

Pénzcentrum
2006. június 29. 14:15

A hét folyamán több helyen is lecsaptak a természet erői, volt falvakat érintő patakáradás, sínek alól kisodort töltés és Miskolcon még tornádót is felvonultatott az időjárás. Az elmúlt két éjjel újra az észak-magyarországi térség volt a természeti csapások, az orkánszerű szél, vihar, felhőszakadás, jégverés és villámcsapások célpontja. A meteorológusok által beharangozott és a kánikulában sokak által nagyon várt hőmérsékletcsökkenés azonban újabb viharokkal, jéggel és heves esőzésekkel fenyeget immár országszerte.

A hét folyamán több helyen is lecsaptak a természet erői, volt falvakat érintő patakáradás, sínek alól kisodort töltés és Miskolcon még tornádót is felvonultatott az időjárás. Az elmúlt két éjjel újra az észak-magyarországi térség volt a természeti csapások, az orkánszerű szél, vihar, felhőszakadás, jégverés és villámcsapások célpontja. A meteorológusok által beharangozott és a kánikulában sokak által nagyon várt hőmérsékletcsökkenés azonban újabb viharokkal, jéggel és heves esőzésekkel fenyeget immár országszerte.

A természeti csapások által okozott kár már eddig is jelentős, közel 1800 kárbejelentés érkezett az Allianz Hungária Biztosítóhoz. Értéküket máris 350 millió forint fölé becsülik a szakemberek, akik nem lennének meglepődve, ha ugyancsak 100 milliós nagyságrendű lenne a növekedés a következő napokban. A legtöbb kárt eddig a lakossági ügyfelek jelentették, beázásokról, elöntésekről, jégverésről, megtépázott tetőkről és villámcsapás okozta károkról.

Mindössze három éve jól ismert, visszatérő jelenségként újra súlyos károkat okozott a jégeső a gépjárművekben: mintegy 170 autó esetében jelentettek komoly sérüléseket a tulajdonosok. Miután hazánkban alig minden ötödik autósnak van csak casco biztosítása, ők várhatják káruk megtérülését szerződésük alapján mintegy 150 millió forint körüli értékben.

Mind a lakásokban, házakban, mind a gépjárművekben keletkezett károk gócpontja az észak-magyarországi, elsősorban a borsodi és nógrádi térség. A károk súlyosságát jól mutatja, hogy a lakások, házak kárainak egyharmada, az autókárok több mint 80 százaléka innen érkezett.

Az Allianz Hungária kárszakértői a viharok másnapjától a helyszíneken vannak, az észak-magyarországi területeken a munkaszüneti napokon is folytatták a munkát. A gyors helyreállítás érdekében a társaság a felmérést követően azonnal intézkedett és a továbbiakban is intézkedik a kifizetésekről.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Allianz Hungária a jelen helyzetben a kisebb összegű lakás- és lakóközösségi viharkárokra bevezette a telefonos kárrendezést, amivel kiváltható a helyszíni szakértői szemle. A kárbejelentést, majd a kárszakértői telefonos egyeztetést követően, így akár egy nap alatt folyósítható a kártérítés.

Az Allianz Hungária természetesen fokozott készültséggel várja a következő napok időjárás-változásait. Az ügyfelek kárbejelentésüket megtehetik a társaság telefonos ügyfélszolgálatán (a helyi tarifával hívható 06-40-421-421-es számon), interneten a www.allianz.hu honlapcímen vagy személyesen az Allianz Hungária mintegy 130 egysége közül a legközelebbiben. A gépjárműkárok mindezek mellett a társaság több mint 800 szerződött javítópartnerénél is jelenthetők.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. június 7. 12:33
A Toyota nem áll be a “minden azonnal legyen elektromos!” kórusba, a vállalat szerint ez...
MEDIA1  |  2023. június 7. 09:30
A Dentsu legújabb médiapiaci előrejelzéséből kiderül, mekkorát nőhet idén és jövőre a globális reklá...
MNB Intézet  |  2023. június 6. 10:18
Nem feltétlenül kell feladnia az emberiségnek a gazdasági növekedést azért, hogy 2050-re elérje a ki...
Kiszámoló  |  2023. június 6. 06:49
Az OTP Bank felvette a kesztyűt a Revoluttal szemben és ingyenes, középárfolyamon végzett devizavált...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?