Jön a vihar - előkerülnek a kárbejelentők

Pénzcentrum
2006. június 29. 14:15

A hét folyamán több helyen is lecsaptak a természet erői, volt falvakat érintő patakáradás, sínek alól kisodort töltés és Miskolcon még tornádót is felvonultatott az időjárás. Az elmúlt két éjjel újra az észak-magyarországi térség volt a természeti csapások, az orkánszerű szél, vihar, felhőszakadás, jégverés és villámcsapások célpontja. A meteorológusok által beharangozott és a kánikulában sokak által nagyon várt hőmérsékletcsökkenés azonban újabb viharokkal, jéggel és heves esőzésekkel fenyeget immár országszerte.

A hét folyamán több helyen is lecsaptak a természet erői, volt falvakat érintő patakáradás, sínek alól kisodort töltés és Miskolcon még tornádót is felvonultatott az időjárás. Az elmúlt két éjjel újra az észak-magyarországi térség volt a természeti csapások, az orkánszerű szél, vihar, felhőszakadás, jégverés és villámcsapások célpontja. A meteorológusok által beharangozott és a kánikulában sokak által nagyon várt hőmérsékletcsökkenés azonban újabb viharokkal, jéggel és heves esőzésekkel fenyeget immár országszerte.

A természeti csapások által okozott kár már eddig is jelentős, közel 1800 kárbejelentés érkezett az Allianz Hungária Biztosítóhoz. Értéküket máris 350 millió forint fölé becsülik a szakemberek, akik nem lennének meglepődve, ha ugyancsak 100 milliós nagyságrendű lenne a növekedés a következő napokban. A legtöbb kárt eddig a lakossági ügyfelek jelentették, beázásokról, elöntésekről, jégverésről, megtépázott tetőkről és villámcsapás okozta károkról.

Mindössze három éve jól ismert, visszatérő jelenségként újra súlyos károkat okozott a jégeső a gépjárművekben: mintegy 170 autó esetében jelentettek komoly sérüléseket a tulajdonosok. Miután hazánkban alig minden ötödik autósnak van csak casco biztosítása, ők várhatják káruk megtérülését szerződésük alapján mintegy 150 millió forint körüli értékben.

Mind a lakásokban, házakban, mind a gépjárművekben keletkezett károk gócpontja az észak-magyarországi, elsősorban a borsodi és nógrádi térség. A károk súlyosságát jól mutatja, hogy a lakások, házak kárainak egyharmada, az autókárok több mint 80 százaléka innen érkezett.

Az Allianz Hungária kárszakértői a viharok másnapjától a helyszíneken vannak, az észak-magyarországi területeken a munkaszüneti napokon is folytatták a munkát. A gyors helyreállítás érdekében a társaság a felmérést követően azonnal intézkedett és a továbbiakban is intézkedik a kifizetésekről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Allianz Hungária a jelen helyzetben a kisebb összegű lakás- és lakóközösségi viharkárokra bevezette a telefonos kárrendezést, amivel kiváltható a helyszíni szakértői szemle. A kárbejelentést, majd a kárszakértői telefonos egyeztetést követően, így akár egy nap alatt folyósítható a kártérítés.

Az Allianz Hungária természetesen fokozott készültséggel várja a következő napok időjárás-változásait. Az ügyfelek kárbejelentésüket megtehetik a társaság telefonos ügyfélszolgálatán (a helyi tarifával hívható 06-40-421-421-es számon), interneten a www.allianz.hu honlapcímen vagy személyesen az Allianz Hungária mintegy 130 egysége közül a legközelebbiben. A gépjárműkárok mindezek mellett a társaság több mint 800 szerződött javítópartnerénél is jelenthetők.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 12. 17:24
Az Új Írás és a Tekintet folyóiratok Aranytoll Életmű-díjas egykori főszerkesztőjét 93 évesen érte a...
Kiszámoló  |  2024. július 12. 14:54
Hitelügyintéző Gáborunk új videót csinált a CSOK Pluszról, ha gondolkodtál azon, hogy igénybe vedd,...
ChikansPlanet  |  2024. július 12. 14:03
Szinte minden otthonban van egy olyan fiók, ami tele van különböző típusú töltőkábelekkel, amelyek s...
Holdblog  |  2024. július 12. 08:00
Emlékeinket, akár egy gép funkcióit, gyakorlatilag gombnyomásra elő lehet hívni. És nemcsak mi: külö...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm