9 °C Budapest

Luxus hotelek, álom lakosztályok. Mindez mennyiért?

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 12:00

Gyémántbefektetés, luxus bor-kereskedelem, milliárdos vagyon. Többnyire ez jellemzi azokat az üzletembereket és híres személyiségeket, akik nap mint nap egy konferencia vagy pihenés alkalmával a luxus hoteleket választják szálláshelyül. A világ leggazdagabb embereinek számára sok hotel kínál szolgáltatásain kívül konferenciatermet, ezzel is segítve a kényelmet és a luxust. Következő összeállításunkban Budapest öt csillagos hoteleit vizsgáltuk, mennyibe kerül a luxus és mit kapunk a pénzünkért.


A presztízs hotelek otthon helyett otthont nyújtanak azok számára, akik persze ki tudják fizetni a borsos árat. De ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy királyi lakosztályban a szoba pezsgőfürdőjében ülve méregdrága pezsgőt szürcsöljön, miközben a csodálatos kilátást élvezi. Nos, képzeletbeli sétánkon valódi hús-vér luxushotelokba vezetjük olvasóinkat, bemutatva ezzel az úgynevezett 'five-star' hotelek világát.

Budapesten járva a milliomos üzletemberek számos világhíres szállodalánc szobái közül választhatják ki igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelőt. Manapság igen elterjedt szokás, hogy a legrangosabb üzletemberek jól menő szállodák konferenciatermében tartsák meg aktuális 'meetingjüket'. Azonban ha rendezvényszervezőként konferenciát szeretnénk szállodákban szervezni, nem árt előtte az árakról tájékozódnunk.

Az első lépés, hogy multi-milliomos vendégeket fogadva kiválasszuk a számunkra - vagyis inkább a számukra - megfelelő hotelt. A budapest szállodák honlapjára ellátogatva 11 darab öt csillagos szállodával találkozhatunk.

Ezen szállodák minegyikében van lehetőség arra, hogy konferenciákat, találkozókat vagy bemutatókat szervezzünk meg. A hotelek sorrol sorra kínálják a nagyobb, nevesebb és irodai eszközökkel bőven felszerelt luxus konferencia-temeket. Ezen helységek mindegyikében megtalálható a legmodernebb világítástechnika, LCD panel, projector, nagysebességű ISDN vonal, illetve video-beszélgetésre alkalmas berendezések mindegyik szálloda esetében, a több terem közül legalább egyben.

A férőhelyek száma változó: 12 a legkisebb, 660 férőhelyes a Hilton Budapest legnagyobb terme. A Boscolonál egy az arány kicsit másabb: 3-140 személyt tud befogadni a legkisebb, illetve legtágasabb konferencia-helysége. A Budapest Marriott Hotelben arra is van lehetőségünk, hogy akár esküvőt vagy nagyobb bált rendezzünk.

De mennyi pénzre is van szükségünk ahhoz, hogy cégünk által megrendezett konferencián 8 üzletembert vendégül láthassunk? Képzeletbeli találkozónkra olyan urakat vagy hölgyeket invitálunk, akik dollár milliós profittal rendelkező, a mi cégünkkel kapcsolatban álló vállalatot kormányoznak és sikeresen irányítanak.

Egy számunkra nagyon értékes üzletért bármit hajlandóak vagyunk megtenni, csak nehogy elszalasszuk a vissza nem térő, kihagyhatatlan alkalmat. Fiktív három napos megbeszélésünk alkalmával éppen ezért el szeretnénk bűvölni vendégeinket, és mivel képzeletbeli cégünk nagy bevétellel rendelkezik, megtehetjük, hogy elnöki lakosztályban szállásoljuk el a számunkra oly fontos üzlettársakat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Itt kezdődik a legmegfelelőbb hotel iránti keresgélés. Mindegyik öt csillagos hotel egy világhírű láncolat tagja, melyek más és más extrákat, valamint impozáns külső és belső tereket kínálnak az oda utazóknak. A szállodák árait vizsgálva a két éjszakára igencsak eltérő ajánlatokat kapunk -illetve találhatunk- a hotelek honlapjain. A legkedvezőbb áron a Corinthia Aquincum Hotelben szállásolhatjuk el vendégeinket, fejenként potom 400 euróért (~108 000 Ft). Ezzel szemben, elnöki lakosztályban az újonnan épült Boscolo, New York Palace szállodában, 2000 eurót (~540 000 Ft) kell kiadni kezünk közül egy fő részére a két éjszakáért. Így konferenciánk a Boscoloban 16000 euróba, mintegy 4,3 millió forintba fog kerülni cégünknek. A legdrágább szálloda címet a Kempinski Hotel Corvinus nyerné meg: itt csaknem 2200 euró/fő/éj az elnöki lakosztály ára, így egy üzlettársunk 2 éjszakás konferenciája 4400 euróba, csaknem 1,2 millió forintba kerül.

A két éjszaka ára 1000 euró (270 000 Ft) alatt marad egy fő részére elnöki, üzleti vagy a hotelek legmagasabb rangú és legfelszereltebb lakosztályaiban a Hilton Budapest, Corinthia Aquincum Hotel, Budapest Marriott Hotel, Adina Apartman Hotel és a Sofitel Budapest szállodákban.

1000 eurótól drágább árakkal kell azonban kalkulálnunk a következő luxus-hoteleknél: Andrássy Hotel, Kempinski Hotel Corvinus, Le menridien, Boscolo New York Palace és a Corinthia Grand Hotel szállodák esetében.

A honlapon egyedül a Four Season Gresham Palace esetében nem elérhető az árlista, így a szobát foglalóknak telefonon kell érdeklődniük a lakoszályok árait illetően.

Amint láthattuk, a luxus megfizethető, a kérdés azonban az, hogy mennyiért. A társadalom legnagyobb részének az ilyen szállodákban eltöltött éjszaka mindig is csak álom marad. Valószínűleg sohasem tehetjük majd meg, hogy egy Maseratival beparkoljuk a Kempinski elé, és a londíner felkísérjen bennünket elnöki lakosztályunkba. Ez örök vágyakozás marad számunkra. Az álmaikat azonban senki sem veheti el tőlünk.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem