7 °C Budapest

Üresen állnak a szállodák?

Pénzcentrum
2006. augusztus 7. 11:00

A turizmusban visszaesés jellemzi a magyar piacot az idei évben - adta hírül a Napi-, mert kevesebben látogattak el eddig a magyar szállodákba Budapesten és a Balatonon is a korábbi évek tapasztalataihoz képest.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A fővárosban a tavalyi évhez képest visszaesett a forgalom a szállodákban és vendéglátó-helységekben, bár azt tudni lehetett, hogy a tavalyi 20%-os forgalomnövekedést nem lehet újra megismételni. A turisták többsége az olcsóbb szállodákban száll meg, és jelentős mértékben csökkent a hazánkba látogató németek száma is. A csökkenést az sem kompenzálja, hogy több olasz, görög, spanyol és francia volt kíváncsi Magyarországra, mint az előző években.

Nem javított a helyzeten a kánikula, mert a hotelek kihasználtsága országszerte elmarad a tavalyi évtől. Még a Forma-1-es futam idején sem teltek meg a főváros szállodái, ami azért az eddigi évekre nem volt jellemző. Míg a szállodák kihasználtsága csökkent, addig a vendéglősöknek közel hasonló bevétel ütötte a markát, mint tavaly.

Augusztusig minden évben a mogyoródi autóverseny és a Sziget Fesztivál vonzotta a legnagyobb tömeget, így remélhetőleg most is több utazó látgat el hazánkba, mint eddig.

Ezzel szemben a strandok forgalma két-hároméves csúcsot döntött az állandó meleg időnek köszönhetően. A szakértők szerint a júniusi rossz szezont kiemelkedő forgalom követette. Az ország minden részén teltház jellemzi a fürdőhelyeket, és az augusztusi szezontól még sok reményt várnak az üzemeltetők. A felújítások révén sikerült visszacsábítani a külföldi turistákat, akik az elmúlt években más úti célt választottak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?