4 °C Budapest

Emlékszünk még a "Zimmer frei" korszakra? - Visszatért!

Pénzcentrum
2006. június 28. 14:00

Könnyen eléképzelhető, hogy a kereskedelmi szálláshelyeken a jövőben nem használható fel az üdülési csekk. A kormány által benyújtott törvényjavaslat szerint, a csekk a jövőben csak akkor lenne adómentes, ha azt a cég az alkalmazottjának, nyugdíjasának, illetve közeli hozzátartozójának adja, és üdülési szállásra vagy ahhoz kapcsolódó étkezési szolgáltatásra használják. Üdülési szolgáltatásokat viszont a vállalatok által fenntartott üdülők kínálnak, a kereskedelmi szálláshelyek nem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Könnyen eléképzelhető, hogy a kereskedelmi szálláshelyeken a jövőben nem használható fel az üdülési csekk. A kormány által benyújtott törvényjavaslat szerint, a csekk a jövőben csak akkor lenne adómentes, ha azt a cég az alkalmazottjának, nyugdíjasának, illetve közeli hozzátartozójának adja, és üdülési szállásra vagy ahhoz kapcsolódó étkezési szolgáltatásra használják. Üdülési szolgáltatásokat viszont a vállalatok által fenntartott üdülők kínálnak, a kereskedelmi szálláshelyek nem - írja a Napi Gazdaság.

Kiváló nyári szezonra számítanak a szállodák, de a megszorítások már ősszel visszavethetik az éppen emelkedésnek induló forgalmukat. Az idei főszezont tovább erősíti a gyengülő forint, amely jelentősen megdrágítja a külföldi utazásokat.

Az új csomagnak köszönhetően a szállodák a kiadásaik növekedése miatt aggódnak, számításaik szerint legalább 20 százalékos költségbővülést jelent a kormányzati program, de az árakban ezt biztosan nem tudják érvényesíteni. Ezért egyre többen visszafogják tervezett beruházásaikat.

A magyar hotelek már így is drágák, ezért a határ túloldalán lévő szálláshelyek még vonzóbbak lesznek, különösen azért mert a szolgáltatások színvonala is felveszi a versenyt a hazaival.

Szállodások véleménye szerint a feketegazdaságot erősítik a tervezett kormányzati intézkedések, és újra felélednek a magukat "zimmer frei" táblával hirdető szálláslehetőségek, mert a vállalkozók terheit olyan mértékben növelik, hogy megéri eltitkolni a vendégeket.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?