Horvátország? Portugália? - Intézz mindent neten!

Pénzcentrum
2006. július 11. 09:24

Az interneten történő szállásfoglalások és utazásszervezések száma az elmúlt években megduplázódott. A napokban megújult C-Travel.hu adatai szerint, az idei évben naponta több ezren böngészik az utazási oldalakat belföldi és külföldi ajánlatokat keresve. Ez év júniusában közel 2000 ajánlatkérést küldtek a belföldi szállodák valamelyikébe a portálon keresztül, ez a 2005 évi adatoknak a duplája. A külföldi ajánlatok közül továbbra is Horvátország a legnépszerűbb, de a drágábbnak számító helyszínek is keresettek az interneten.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Nyugat-európai és amerikai adatok mutatják, hogy az interneten keresztül történő utazásszervezés - mely a helyszín kiválasztásától a foglalásig terjed - egyre népszerűbb. A felhasználók többsége információszerzésen túl foglalásra is a világhálót használja, azaz a vendég elektronikus úton intézi el a fizetést, a szolgáltató pedig elektronikus úton juttatja el a vouchert (utalványt).

A magyarországi adatok tekintetében a 2006-os év egyértelmű fordulatot eredményezett. A Confhotel-Net Kft. által üzemeltett C-Travel.hu három évre visszatekintő adatai alapján, évről-évre 10-20% növekedés mutatkozott a belföldi szállásfoglalásoknál, az idei év júniusában a lekérések száma a duplájára nőtt (2000 ajánlatkérés).

Legnépszerűbb belföldi célpontok a négy csillagos wellness hotelek, földrajzilag a nyári időszakban a balatoni helyszínekkel felveszik a versenyt a legszélesebb wellness szolgáltatásokat nyújtó hajdúszoboszlói, hévízi vagy akár debreceni hotelek.

A külföldi ajánlatok tekintetében a Horvátország még mindig a legkedveltebb úti célok között szerepel. A C-Travel.hu adatai alapján a lekérések száma a 2005-ös évben megugrott az idén pedig tovább folytatódott a növekedésük. Az olcsóbb repülőjegy áraknak köszönhetően olyan országok ajánlatai kerültek előtérbe az interneten is, mint pl. Portugália.

A fapados légitársaságok megjelenése pozitív hatással volt az internetes utazásszervezések tekintetében, egy következő előrelépést hozhat a 2008-ra kötelezően bevezetett "e-ticket" repülőjegy, melynek köszönhetően a felhasználóknak nem szükséges befáradni az utazási irodába az utalványért, hanem mindent interneten keresztül intézhetnek.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?