11 °C Budapest

Hol vásárolhatsz a legolcsóbban? - Megdöbbentő eredmények!

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 08:00

A Pénzcentrum.hu havi bevásárló-körképének indulása óta a húsvéti akció kivételével most találkozhattunk a legdrámaibb átrendeződéssel a kiskereskedelmi egységek piacán, már ami az árakat illeti. Elöljáróban legyen elég annyi, hogy a Tesco-t meredek árcsökkentésével még a Kaiser's is maga mögé utasította, a trónra pedig egy, az eddigiek alapján abszolút újonc hipermarket ülhetett fel. Lássuk, hol érdemes vásárolni!

Az árak a földön járnak...

A Pénzcentrum.hu rögtönzött árukosarát alapvetően négy termékkategória alkotja, melyek a következők: italok (rövidital, sör, pezsgő, ásványvíz), alapanyagok (cukor, liszt, étolaj), higiéniás termékek (fogkrém, tusfürdő, tisztítószer, mosópor), egyéb (kenyér, kávé, szalámi). Olvasóink javaslatára a kosarat májusban kibővítettük a mosóporral és a téliszalámi torzító hatásának csökkentésére már csak fél kilót vettünk belőle.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, így nem állíthatjuk, hogy minden egyéb esetben ugyanez a sorrend alakulna ki a vizsgált kiskereskedelmi egységek között, néhány alább kiemelt érték azonban mindenképp elgondolkodtató.

Az összehasonlításba a Tesco, Auchan, Cora hármas mellé bekerült a Plus és a Metro is, valamint a sorból valamelyest kilógó (nem diszkont és nem hipermarket) Kaiser's. Minden kiskereskedelmi egység esetében fővárosi próbavásárlást végeztünk, az alábbi árak ezek alapján adódnak.

Az alábbi ábrán a Pénzcentrum-árukosár árának alakulása látható boltonkénti bontásban felmérésünk indulása óta. Mivel a mosópor később került a kosárba, az alábbi adatok egyelőre ennek árát nem tartalmazzák. Jól látható, hogy a Kaiser's a dobogó harmadik fokára akciózta magát, míg a Metro-t beelőzte az Auchan, mely így összeállításunk történetében először ülhet fel a trónra. Figyelemre méltó, hogy a nemrégiben még bajnoki címet ünneplő Plus mostanra a legdrágább üzletté lépett elő...

 


A Tesco továbbra is tartja stabil helyét a középmezőnyben, a "legkisebb is számít" imázsnak azonban minden bizonnyal nem tesz jót, hogy a se nem hipermarket, se nem diszkont Kaiser's is előzött, bár a szűk választékot kínáló Plus sem lehet éppen büszke áraira.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Lássuk a lényeget!

Az alábbi táblázatok magukért beszélnek, a konkrét árak mellett bemutatják a hó/hó alapú árváltozás mértékét százalékban, termékekre és üzletekre lebontva:

 

 


Egy hónap múlva ismét megnézzük, hova érdemes betérni...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?