29 °C Budapest

Hol vásárolhatsz a legolcsóbban? - Megdöbbentő eredmények!

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 08:00

A Pénzcentrum.hu havi bevásárló-körképének indulása óta a húsvéti akció kivételével most találkozhattunk a legdrámaibb átrendeződéssel a kiskereskedelmi egységek piacán, már ami az árakat illeti. Elöljáróban legyen elég annyi, hogy a Tesco-t meredek árcsökkentésével még a Kaiser's is maga mögé utasította, a trónra pedig egy, az eddigiek alapján abszolút újonc hipermarket ülhetett fel. Lássuk, hol érdemes vásárolni!

Az árak a földön járnak...

A Pénzcentrum.hu rögtönzött árukosarát alapvetően négy termékkategória alkotja, melyek a következők: italok (rövidital, sör, pezsgő, ásványvíz), alapanyagok (cukor, liszt, étolaj), higiéniás termékek (fogkrém, tusfürdő, tisztítószer, mosópor), egyéb (kenyér, kávé, szalámi). Olvasóink javaslatára a kosarat májusban kibővítettük a mosóporral és a téliszalámi torzító hatásának csökkentésére már csak fél kilót vettünk belőle.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, így nem állíthatjuk, hogy minden egyéb esetben ugyanez a sorrend alakulna ki a vizsgált kiskereskedelmi egységek között, néhány alább kiemelt érték azonban mindenképp elgondolkodtató.

Az összehasonlításba a Tesco, Auchan, Cora hármas mellé bekerült a Plus és a Metro is, valamint a sorból valamelyest kilógó (nem diszkont és nem hipermarket) Kaiser's. Minden kiskereskedelmi egység esetében fővárosi próbavásárlást végeztünk, az alábbi árak ezek alapján adódnak.

Az alábbi ábrán a Pénzcentrum-árukosár árának alakulása látható boltonkénti bontásban felmérésünk indulása óta. Mivel a mosópor később került a kosárba, az alábbi adatok egyelőre ennek árát nem tartalmazzák. Jól látható, hogy a Kaiser's a dobogó harmadik fokára akciózta magát, míg a Metro-t beelőzte az Auchan, mely így összeállításunk történetében először ülhet fel a trónra. Figyelemre méltó, hogy a nemrégiben még bajnoki címet ünneplő Plus mostanra a legdrágább üzletté lépett elő...

 


A Tesco továbbra is tartja stabil helyét a középmezőnyben, a "legkisebb is számít" imázsnak azonban minden bizonnyal nem tesz jót, hogy a se nem hipermarket, se nem diszkont Kaiser's is előzött, bár a szűk választékot kínáló Plus sem lehet éppen büszke áraira.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Lássuk a lényeget!

Az alábbi táblázatok magukért beszélnek, a konkrét árak mellett bemutatják a hó/hó alapú árváltozás mértékét százalékban, termékekre és üzletekre lebontva:

 

 


Egy hónap múlva ismét megnézzük, hova érdemes betérni...

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22