31 °C Budapest

Hol vásárolhatsz a legolcsóbban? - Drágábban élünk, mint egy hónapja...

Pénzcentrum
2006. július 3. 06:00

Szokásos havi árvadászatunk legújabb felvonásának eredményei alapján megállapíthatjuk, hogy a Pénzcentrum.hu árukosarának megvásárlásához több pénzre van szükségünk, mint egy hónappal ezelőtt. A boltok olcsósági rangsorának élén nem történt változás, azt azonban érdemes kiemelni, hogy mivel a legolcsóbb üzletben áremelések áldozatává váltunk, a drágábbak pedig valamelyest mérsékelték áraikat, a boltok közötti legnagyobb különbség 20-ról 15%-ra olvadt. Lássuk, hova éri meg betérni!

Észbekapott a Tesco...A Pénzcentrum.hu rögtönzött árukosarát alapvetően négy termékkategória alkotja, melyek a következők: italok (rövidital, sör, pezsgő, ásványvíz), alapanyagok (cukor, liszt, étolaj), higiéniás termékek (fogkrém, tusfürdő, tisztítószer, mosópor), egyéb (kenyér, kávé, szalámi). Olvasóink javaslatára a kosarat májusban kibővítettük a mosóporral és a téliszalámi torzító hatásának csökkentésére már csak fél kilót vettünk belőle.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, így nem állíthatjuk, hogy minden egyéb esetben ugyanez a sorrend alakulna ki a vizsgált kiskereskedelmi egységek között, néhány alább kiemelt érték azonban mindenképp elgondolkodtató.

Az összehasonlításba a Tesco, Auchan, Cora hármas mellé bekerült a Plus és a Metro is, valamint a sorból valamelyest kilógó (nem diszkont és nem hipermarket) Kaiser's. Minden kiskereskedelmi egység esetében fővárosi próbavásárlást végeztünk, az alábbi árak ezek alapján adódnak.

Az alábbi ábrán a Pénzcentrum-árukosár árának alakulása látható boltonkénti bontásban felmérésünk indulása óta. Mivel a mosópor később került a kosárba, az alábbi adatok egyelőre ennek árát nem tartalmazzák. A grafikonon jól látható, hogy a Kaiser's árai az egekből ereszkednek alább, míg a Metro áremelése ellenére is tartja vezető helyét.Érdemes pár mondat erejéig megemlékezni a Tesco-ról, mely az elmúlt hónapok során a legtöbbször a Kaiser's után a legdrágább üzletnek bizonyult. Az utóbbi egy hónapban a Tesco minimális árcsökkentése (és a többiek emelése) elégnek bizonyult ahhoz, hogy a hipermarket a kényelmes középmezőnyben érezze magát.

Az eredmények magukért beszélnek, az összehasonlító táblázatok megtekintéséhez lapozz a következő oldalra!

Mi, hol, mennyi? - Hirdessünk eredményt!

Az alábbi táblázatok magukért beszélnek, a konkrét árak mellett bemutatják a hó/hó alapú árváltozás mértékét százalékban, termékekre és üzletekre lebontva:

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 


Egy hónap múlva ismét megnézzük, hova érdemes betérni...

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?