Hol vásárolhatsz a legolcsóbban? - Drágábban élünk, mint egy hónapja...

Pénzcentrum
2006. július 3. 06:00

Szokásos havi árvadászatunk legújabb felvonásának eredményei alapján megállapíthatjuk, hogy a Pénzcentrum.hu árukosarának megvásárlásához több pénzre van szükségünk, mint egy hónappal ezelőtt. A boltok olcsósági rangsorának élén nem történt változás, azt azonban érdemes kiemelni, hogy mivel a legolcsóbb üzletben áremelések áldozatává váltunk, a drágábbak pedig valamelyest mérsékelték áraikat, a boltok közötti legnagyobb különbség 20-ról 15%-ra olvadt. Lássuk, hova éri meg betérni!

Észbekapott a Tesco...A Pénzcentrum.hu rögtönzött árukosarát alapvetően négy termékkategória alkotja, melyek a következők: italok (rövidital, sör, pezsgő, ásványvíz), alapanyagok (cukor, liszt, étolaj), higiéniás termékek (fogkrém, tusfürdő, tisztítószer, mosópor), egyéb (kenyér, kávé, szalámi). Olvasóink javaslatára a kosarat májusban kibővítettük a mosóporral és a téliszalámi torzító hatásának csökkentésére már csak fél kilót vettünk belőle.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, így nem állíthatjuk, hogy minden egyéb esetben ugyanez a sorrend alakulna ki a vizsgált kiskereskedelmi egységek között, néhány alább kiemelt érték azonban mindenképp elgondolkodtató.

Az összehasonlításba a Tesco, Auchan, Cora hármas mellé bekerült a Plus és a Metro is, valamint a sorból valamelyest kilógó (nem diszkont és nem hipermarket) Kaiser's. Minden kiskereskedelmi egység esetében fővárosi próbavásárlást végeztünk, az alábbi árak ezek alapján adódnak.

Az alábbi ábrán a Pénzcentrum-árukosár árának alakulása látható boltonkénti bontásban felmérésünk indulása óta. Mivel a mosópor később került a kosárba, az alábbi adatok egyelőre ennek árát nem tartalmazzák. A grafikonon jól látható, hogy a Kaiser's árai az egekből ereszkednek alább, míg a Metro áremelése ellenére is tartja vezető helyét.Érdemes pár mondat erejéig megemlékezni a Tesco-ról, mely az elmúlt hónapok során a legtöbbször a Kaiser's után a legdrágább üzletnek bizonyult. Az utóbbi egy hónapban a Tesco minimális árcsökkentése (és a többiek emelése) elégnek bizonyult ahhoz, hogy a hipermarket a kényelmes középmezőnyben érezze magát.

Az eredmények magukért beszélnek, az összehasonlító táblázatok megtekintéséhez lapozz a következő oldalra!

Mi, hol, mennyi? - Hirdessünk eredményt!

Az alábbi táblázatok magukért beszélnek, a konkrét árak mellett bemutatják a hó/hó alapú árváltozás mértékét százalékban, termékekre és üzletekre lebontva:

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 


Egy hónap múlva ismét megnézzük, hova érdemes betérni...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?