Forrósodik a napkollektor-biznisz!

Pénzcentrum
2006. augusztus 1. 09:30

Egyre nő a kereslet az alternatív fűtési eszközök és szolgáltatások iránt. A napenergia-felhasználásának térhódítását az magyarázza, hogy az egyre magasabb energiaárakat a fogyasztók valamilyen új technológiával szeretnék kiváltani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A tavaszi állami támogatást követően megugrott a kereset a napenergia iránt olyannyira, hogy a napkollektorokat forgalmazó cégek arról számoltak be, hogy akár meg is kétszereződhet a bevételük az előző évekhez képest. Az egyik ilyen vállalat, a Wagner Solar Kft. állítása szerint már most annyi napkollektort értékesítettek az első hat hónapban, mint amennyit az egész 2005-ös évben- írja a Világgazdaság.

Bár egyre nagyobb az igény az ilyen technológiák iránt, a kereslet még messze elmarad a nyugat-európai országokhoz képest. Az élen járó Németországban például több százezer négyzetmétert tesznek ki a családi házakra szerelt napelemek, de nyugati szomszédunkban is a lakosság 15%-a választja ezt az alternatívát.

A napkollektorok beszereltetése még nem elérhető mindenki számára, hiszen egy családi ház lefedésének költsége 2-2,2 millió forintba kerül, és az ezen berendezés által termelt energia a fűtés 30%-át, a ház meleg vizes ellátását pedig 70%-ban tudja biztosítani.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?