27 °C Budapest

FED prognózisok 2006-ra és 2007-re - csökkenő infláció

Pénzcentrum
2006. július 19. 18:10

Ben Bernanke, a FED elnöke a mai napon a gazdaság helyzetéről, a monetáris politika szerepéről beszélt a Szenátus Bankbizottsága előtt. A beszéddel párhuzamosan a FED oldalán olvasható az intézmény gazdasági helyzetértékelése, illetve a legfrissebb prognózisok. A helyzetértékelésből most a 2006-ra és 2007-re vonatkozó legfontosabb előrejelzéseket emeljük ki. A GDP az USA-ban az idei évben

Ben Bernanke, a FED elnöke a mai napon a gazdaság helyzetéről, a monetáris politika szerepéről beszélt a Szenátus Bankbizottsága előtt. A beszéddel párhuzamosan a FED oldalán olvasható az intézmény gazdasági helyzetértékelése, illetve a legfrissebb prognózisok.

A helyzetértékelésből most a 2006-ra és 2007-re vonatkozó legfontosabb előrejelzéseket emeljük ki.

A GDP az USA-ban az idei évben várhatóan 3.25-3.75%-kal bővülhet, jövőre 3-3.25%-kal. A fogyasztási kiadások indexe energia és élemiszerek nélkül - mely a FED által leginkább figyelt árindex - idén 2.25-2.5% között lehet, jövőre 2-2.25%-ot tehet ki. Míg korábban 2006-ra a FED 2.25-3%-os sávot adott meg az említett árindex tekintetében, addig a nagyobb valószínűségi tartományt most 2.25.2.5%-ra tették. A FED elnöke a hosszú távú infláció mérséklődésére vonatkozó kijelentését feltehetően az említett csökkenésekre alapozta. A piacok határozottan pozitív reakciója a beszédre elsősorban ebben keresendő.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?