32 °C Budapest

Mennyire drágul a kenyér? - Jobb ha nem tudod...

Pénzcentrum
2006. július 12. 16:00

Néhány napon belül 15-20 százalékkal emelik a pékek a kenyér árát - jelentette be az érdekképviseletük. Ennek oka, hogy az elmúlt két évben nem sikerült a többletköltségeket -energia, minimálbér növekedése - beépíteni az árba - mondta Werli József, a Magyar Pékszövetség titkára.A sütőiparban gazdálkodókat alapvetően az üzemanyag és a liszt árának változása befolyásolja. A foglalkoztatottak minimálbéren vagy e körüli összegen vannak bejelentve, de a vállalkozások fele még így is veszteséges.

Egy fehér kenyér előállítási költsége jelenleg 140 Ft/kg, ennek ellenére a pékek 118-125 Ft/kg áron adják el a kiskereskedőknek és a kereskedelmi láncoknak, akik 160-170 Ft/kg áron értékesítik. - írja a Napi.

A pékek eddigi áremelési kísérlete a multinacionális kereskedelmi láncok ellenállása miatt bukott meg. Jelenleg a tárgyalások folyamatban vannak az érintettek között, így nem tudni mennyibe fog kerülni a polcokon a kenyér.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22