24 °C Budapest

A Tesco komolyan veszi a harcot...

Pénzcentrum
2006. június 28. 05:30

3 millió fontot fordít a Tesco olyan technológiákra, melyekkel visszaszoríthatók a bankkártyás csalások - mondta el a cég szóvivője. A Tesco a zártláncú tévé felvételei mellett csalás gátló készülékeket is bevet, hogy felvegye a kesztyűt az üzleteit sem kímélő kártyacsalók elleni küzdelemben.A kiskereskedelmi piac óriása egyelőre az Egyesült Királyságban tervezi bevezetni újításait, ahol több mint 1,900 automatával rendelkezik.

Mostanság egyre gyakoribb, hogy a bűnözők speciális készüléket rejtenek el az ATM-ben, mely le tudja olvasni a mágnescsíkról az adatokat, amiket továbbít egy közelben várakozó autóban található mobil eszközre. Ezt követően már gyerekjáték klónozni a kártyát.

A Tesco adatai szerint a vásárlók a szigetországban a tavalyi évben összesen több mint 300 millió alkalommal használtak bankkártyát, így nem csoda, hogy a közelmúltban a hipermarket óriás vevői is a csalók áldozataivá váltak.

Nagy-Britanniában 2005-ben összesen csaknem 66 millió fontot húztak le csalással klónozott kártyákról. Ez azért figyelemre méltó, mert a művelethez szükséges készüléket bárki beszerezheti a netről, nagyságrendileg 40 ezer forintos áron.
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17