6 °C Budapest

A Tesco komolyan veszi a harcot...

Pénzcentrum
2006. június 28. 05:30

3 millió fontot fordít a Tesco olyan technológiákra, melyekkel visszaszoríthatók a bankkártyás csalások - mondta el a cég szóvivője. A Tesco a zártláncú tévé felvételei mellett csalás gátló készülékeket is bevet, hogy felvegye a kesztyűt az üzleteit sem kímélő kártyacsalók elleni küzdelemben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A kiskereskedelmi piac óriása egyelőre az Egyesült Királyságban tervezi bevezetni újításait, ahol több mint 1,900 automatával rendelkezik.

Mostanság egyre gyakoribb, hogy a bűnözők speciális készüléket rejtenek el az ATM-ben, mely le tudja olvasni a mágnescsíkról az adatokat, amiket továbbít egy közelben várakozó autóban található mobil eszközre. Ezt követően már gyerekjáték klónozni a kártyát.

A Tesco adatai szerint a vásárlók a szigetországban a tavalyi évben összesen több mint 300 millió alkalommal használtak bankkártyát, így nem csoda, hogy a közelmúltban a hipermarket óriás vevői is a csalók áldozataivá váltak.

Nagy-Britanniában 2005-ben összesen csaknem 66 millió fontot húztak le csalással klónozott kártyákról. Ez azért figyelemre méltó, mert a művelethez szükséges készüléket bárki beszerezheti a netről, nagyságrendileg 40 ezer forintos áron.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?