15 °C Budapest

Kártyabotrány a Shellnél! - Nem árt figyelni...

Pénzcentrum
2006. május 9. 05:30

Újabb 1 millió fontos bankkártyabotrányt leplezett le a brit rendőrség, ezért arra kérik a kártyatulajdonosokat, hogy az eddigieknél is figyelmesebben nézzék át a havi bankszámlakivonataikat, hogy meggyőződhessenek róla, visszaéltek-e adataikkal.


 

Vigyázz, hova dugod a bankkártyád! - Ellopják a pénzed... 


A legújabb botrányban a Shell egyes kirendeltségeinél található terminálokat támadták meg szerelőnek álcázott bűnözők, akik olyan készüléket rejtettek az automatákba, mely rögzítette a leolvasott adatokat, így lehetővé vált a kártyák klónozása.

A lemásolt kártyákról Nagy-Britanniában és Franciaországban vettek fel pénzt. A Shell mostanra minden brit egységénél felfüggesztette a kültéri kártyás fizetés lehetőségét, mivel az automaták sebezhetőségéhez kétség sem fér. A csalással kapcsolatban 8 embert letartóztattak.

Nem árt tudni, hogy a chipkártyákat éppen a hasonló csalások elkerülése érdekében vezették be, mivel a chipeket nem olyan egyszerű lemásolni, mint egy mágnescsíkról lehúzni az információt. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a chipkártyák többségén is van mágnescsík, hogy megkönnyítsék az átállást, a bankok pedig nem hajlandók csak chipet olvasó automatákat kihelyezni, mert félnek az ügyfélvesztéstől.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?