Az APEH nem alszik!

Pénzcentrum
2006. május 15. 09:15

Mintegy 9 milliárd forint jogtalan adó- és támogatásigénylést tártak fel az első negyedévben az APEH revizorai. Az állami adóhatóság az év első három hónapjában 59 ezer ellenőrzést végzett, melyek nyomán 77 milliárd forintnál is nagyobb nettó adókülönbözetet állapítottak meg.

Mintegy 9 milliárd forint jogtalan adó- és támogatásigénylést tártak fel az első negyedévben az APEH revizorai. Az állami adóhatóság az év első három hónapjában 59 ezer ellenőrzést végzett, melyek nyomán 77 milliárd forintnál is nagyobb nettó adókülönbözetet állapítottak meg - írja a Világgazdaság.

Ez az érték csaknem 60%-os év/év alapú növekedésnek felel meg. A kiszabott büntetések összege meghaladta a 37 milliárd forintot, melyből 21 milliárdot tett ki az adóbírság, 15 milliárdot a késedelmi pótlék, a mulasztási bírság értéke pedig egymilliárdra rúgott.

A számla- vagy nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatakor azt tapasztalták, hogy 10-ből hét adózó semmilyen bizonylatot nem állított ki a szálláshelybevételről, a kereskedelmi és vendéglátóegységek csaknem felénél pedig a nyugta-, illetve számlaadás és a pénztárgépek használata területén tártak fel hiányosságokat.

Az ellenőrzések kiterjedtek a feketefoglalkoztatásra is, a hivatal emberei az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatás térnyerését tapasztalták.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?