31 °C Budapest

Az APEH nem alszik!

Pénzcentrum
2006. május 15. 09:15

Mintegy 9 milliárd forint jogtalan adó- és támogatásigénylést tártak fel az első negyedévben az APEH revizorai. Az állami adóhatóság az év első három hónapjában 59 ezer ellenőrzést végzett, melyek nyomán 77 milliárd forintnál is nagyobb nettó adókülönbözetet állapítottak meg.

Mintegy 9 milliárd forint jogtalan adó- és támogatásigénylést tártak fel az első negyedévben az APEH revizorai. Az állami adóhatóság az év első három hónapjában 59 ezer ellenőrzést végzett, melyek nyomán 77 milliárd forintnál is nagyobb nettó adókülönbözetet állapítottak meg - írja a Világgazdaság.

Ez az érték csaknem 60%-os év/év alapú növekedésnek felel meg. A kiszabott büntetések összege meghaladta a 37 milliárd forintot, melyből 21 milliárdot tett ki az adóbírság, 15 milliárdot a késedelmi pótlék, a mulasztási bírság értéke pedig egymilliárdra rúgott.

A számla- vagy nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatakor azt tapasztalták, hogy 10-ből hét adózó semmilyen bizonylatot nem állított ki a szálláshelybevételről, a kereskedelmi és vendéglátóegységek csaknem felénél pedig a nyugta-, illetve számlaadás és a pénztárgépek használata területén tártak fel hiányosságokat.

Az ellenőrzések kiterjedtek a feketefoglalkoztatásra is, a hivatal emberei az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatás térnyerését tapasztalták.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?