27 °C Budapest

Válasszunk internetes telefont!

Pénzcentrum
2006. április 27. 08:30

Szinte hetente jönnek ki arra vonatkozó jelentések, hogy a világ internetes telefon lázban ég: a voip a lakossági szegmens mellett egyre inkább terjed a kis- és középvállalkozások körében is, elsősorban a benne rejlő költségcsökkentési potenciál miatt. Nem szeretnénk, ha Olvasóink lemaradnának a kínálkozó lehetőségekről, ezért hónapról-hónapra összegyűjtjük a legfrekventáltabb szolgáltatók percdíjait, hogy megkönnyítsük az összehasonlítást és megvilágítsuk a változások hátterét.A ráták összehasonlításakor alapvetően azt kell látni, hogy a számunkra releváns díjtételek kétféle okból változhatnak:

· változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
· elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.)


 

Telefonálj a lehető legolcsóbban! - Nézzünk körül! 


Korábbi körképünkhöz képest - Olvasóink javaslatára - kibővítettük a mezőnyt az Internetcalls.com-mal és a VoipDiscounttal. A tisztán látás kedvéért érdemes megjegyezni, hogy az új szereplők is VoipBuster klónok, így feltehetően rájuk is érvényes lesz majd idővel az ott megfigyelt árpolitika, nevezetesen hogy a promocionálisan ingyenes célországokat idővel fizetőssé teszik.


A Yahoo honlapja szerint azonban a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek.

A Skype ugyan egyetlen vizsgált szegmensben sem bizonyult a legjobbnak, nem árt azonban figyelni arra, hogy a szegmensben erősen érvényesül a network-hatás, hiszen a hálózaton belüli hívások minden szolgáltatónál ingyenesek. A Skype hálózata pedig kétségkívül jóval kiterjedtebb a legtöbb konkurensénél.

Az elmúlt hónap során bukkantunk rá arra az egyedülálló magyar kezdeményezésre, mely segíthet eligazodni a voip-szolgáltatók útvesztőjében, illetve kiküszöböli a választás fázisát. Teszi mindezt úgy, hogy a programba be vannak építve a különböző percdíjak és az adott hívásra mindig olyan szolgáltatót vesz igénybe, mely abban a pillanatban ingyenesen nyújtja azt.


 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Te még fizetsz a telefonálásért? - Itt a magyar "HIBA!"


A dolog szépséghibája, hogy egyelőre még nem működik kifogástalanul a program, de azért érdemes időnként visszanézni, hátha megtörténnek a beígért fejlesztések.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?