Válasszunk internetes telefont!

Pénzcentrum
2006. április 27. 08:30

Szinte hetente jönnek ki arra vonatkozó jelentések, hogy a világ internetes telefon lázban ég: a voip a lakossági szegmens mellett egyre inkább terjed a kis- és középvállalkozások körében is, elsősorban a benne rejlő költségcsökkentési potenciál miatt. Nem szeretnénk, ha Olvasóink lemaradnának a kínálkozó lehetőségekről, ezért hónapról-hónapra összegyűjtjük a legfrekventáltabb szolgáltatók percdíjait, hogy megkönnyítsük az összehasonlítást és megvilágítsuk a változások hátterét.A ráták összehasonlításakor alapvetően azt kell látni, hogy a számunkra releváns díjtételek kétféle okból változhatnak:

· változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
· elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.)


 

Telefonálj a lehető legolcsóbban! - Nézzünk körül! 


Korábbi körképünkhöz képest - Olvasóink javaslatára - kibővítettük a mezőnyt az Internetcalls.com-mal és a VoipDiscounttal. A tisztán látás kedvéért érdemes megjegyezni, hogy az új szereplők is VoipBuster klónok, így feltehetően rájuk is érvényes lesz majd idővel az ott megfigyelt árpolitika, nevezetesen hogy a promocionálisan ingyenes célországokat idővel fizetőssé teszik.


A Yahoo honlapja szerint azonban a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek.

A Skype ugyan egyetlen vizsgált szegmensben sem bizonyult a legjobbnak, nem árt azonban figyelni arra, hogy a szegmensben erősen érvényesül a network-hatás, hiszen a hálózaton belüli hívások minden szolgáltatónál ingyenesek. A Skype hálózata pedig kétségkívül jóval kiterjedtebb a legtöbb konkurensénél.

Az elmúlt hónap során bukkantunk rá arra az egyedülálló magyar kezdeményezésre, mely segíthet eligazodni a voip-szolgáltatók útvesztőjében, illetve kiküszöböli a választás fázisát. Teszi mindezt úgy, hogy a programba be vannak építve a különböző percdíjak és az adott hívásra mindig olyan szolgáltatót vesz igénybe, mely abban a pillanatban ingyenesen nyújtja azt.


 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Te még fizetsz a telefonálásért? - Itt a magyar "HIBA!"


A dolog szépséghibája, hogy egyelőre még nem működik kifogástalanul a program, de azért érdemes időnként visszanézni, hátha megtörténnek a beígért fejlesztések.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22