Gyurcsány embereket keres

Pénzcentrum
2006. április 25. 08:25

A parlament május közepén, az új kormány pedig június közepén alakulhat meg - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Csütörtökön a kormány, valamint az MSZP és az SZDSZ képviselői megkezdik az egyeztetést a programokról - írja a Kormányzati Hírportál


A parlament május közepén megtarthatja alakulóülését, az új kormány pedig június közepén alakulhat meg, és teheti le az esküt - mondta Gyurcsány Ferenc hétfőn a Parlamentben. Csütörtökön és pénteken a kormány, valamint a koalíciós pártok képviselői tárgyalnak a programokról Balatonőszödön, az egyeztetéseket a miniszterelnök vezeti. A kormányfő politikai értékelője után a koalíciós partnerek először a programokról egyeztetnek, nyolc-tíz fő kérdésben lesznek plenáris és szekcióviták. A program végrehajtásához keresnek embereket - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök kijelentette, hogy az új kormány csak akkor alakul meg, ha a koalíciós pártok megegyeztek a parlamentnek benyújtandó törvénycsomagokról, és a személyi kérdések is csak ezután kerülhetnek napirendre. A kormányprogramot a tervek szerint május végén terjesztik a parlament elé. Az első száz nap több lesz, mint száz lépés, a rendszerváltást követő időszak legintenzívebb reformkorszaka következik - fogalmazott a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc bátor és határozott kormányzást ígért, azonban nem fog elzárkózni az ellenzéki javaslatok befogadásától sem, ha azok az ország érdekeit szolgálják. A parlament nem létezik ellenzék nélkül - hangsúlyozta. A nemzeti politikáról a miniszterelnök azt mondta, hogy annak egyik, de nem kizárólagos része a határon túli magyarság identitásának megőrzésével és megerősítésével kapcsolatos szándék, valamint hogy a nemzetet megerősítő politika csak kompromisszumok mentén jöhet létre.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 4. vasárnap
Bulcsú
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04