7 °C Budapest

Gyurcsány embereket keres

Pénzcentrum
2006. április 25. 08:25

A parlament május közepén, az új kormány pedig június közepén alakulhat meg - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Csütörtökön a kormány, valamint az MSZP és az SZDSZ képviselői megkezdik az egyeztetést a programokról - írja a Kormányzati Hírportál

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A parlament május közepén megtarthatja alakulóülését, az új kormány pedig június közepén alakulhat meg, és teheti le az esküt - mondta Gyurcsány Ferenc hétfőn a Parlamentben. Csütörtökön és pénteken a kormány, valamint a koalíciós pártok képviselői tárgyalnak a programokról Balatonőszödön, az egyeztetéseket a miniszterelnök vezeti. A kormányfő politikai értékelője után a koalíciós partnerek először a programokról egyeztetnek, nyolc-tíz fő kérdésben lesznek plenáris és szekcióviták. A program végrehajtásához keresnek embereket - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök kijelentette, hogy az új kormány csak akkor alakul meg, ha a koalíciós pártok megegyeztek a parlamentnek benyújtandó törvénycsomagokról, és a személyi kérdések is csak ezután kerülhetnek napirendre. A kormányprogramot a tervek szerint május végén terjesztik a parlament elé. Az első száz nap több lesz, mint száz lépés, a rendszerváltást követő időszak legintenzívebb reformkorszaka következik - fogalmazott a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc bátor és határozott kormányzást ígért, azonban nem fog elzárkózni az ellenzéki javaslatok befogadásától sem, ha azok az ország érdekeit szolgálják. A parlament nem létezik ellenzék nélkül - hangsúlyozta. A nemzeti politikáról a miniszterelnök azt mondta, hogy annak egyik, de nem kizárólagos része a határon túli magyarság identitásának megőrzésével és megerősítésével kapcsolatos szándék, valamint hogy a nemzetet megerősítő politika csak kompromisszumok mentén jöhet létre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18