Gyurcsány embereket keres

Pénzcentrum
2006. április 25. 08:25

A parlament május közepén, az új kormány pedig június közepén alakulhat meg - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Csütörtökön a kormány, valamint az MSZP és az SZDSZ képviselői megkezdik az egyeztetést a programokról - írja a Kormányzati Hírportál


A parlament május közepén megtarthatja alakulóülését, az új kormány pedig június közepén alakulhat meg, és teheti le az esküt - mondta Gyurcsány Ferenc hétfőn a Parlamentben. Csütörtökön és pénteken a kormány, valamint a koalíciós pártok képviselői tárgyalnak a programokról Balatonőszödön, az egyeztetéseket a miniszterelnök vezeti. A kormányfő politikai értékelője után a koalíciós partnerek először a programokról egyeztetnek, nyolc-tíz fő kérdésben lesznek plenáris és szekcióviták. A program végrehajtásához keresnek embereket - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök kijelentette, hogy az új kormány csak akkor alakul meg, ha a koalíciós pártok megegyeztek a parlamentnek benyújtandó törvénycsomagokról, és a személyi kérdések is csak ezután kerülhetnek napirendre. A kormányprogramot a tervek szerint május végén terjesztik a parlament elé. Az első száz nap több lesz, mint száz lépés, a rendszerváltást követő időszak legintenzívebb reformkorszaka következik - fogalmazott a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc bátor és határozott kormányzást ígért, azonban nem fog elzárkózni az ellenzéki javaslatok befogadásától sem, ha azok az ország érdekeit szolgálják. A parlament nem létezik ellenzék nélkül - hangsúlyozta. A nemzeti politikáról a miniszterelnök azt mondta, hogy annak egyik, de nem kizárólagos része a határon túli magyarság identitásának megőrzésével és megerősítésével kapcsolatos szándék, valamint hogy a nemzetet megerősítő politika csak kompromisszumok mentén jöhet létre.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem