30 °C Budapest

Gyurcsány embereket keres

Pénzcentrum
2006. április 25. 08:25

A parlament május közepén, az új kormány pedig június közepén alakulhat meg - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Csütörtökön a kormány, valamint az MSZP és az SZDSZ képviselői megkezdik az egyeztetést a programokról - írja a Kormányzati Hírportál


A parlament május közepén megtarthatja alakulóülését, az új kormány pedig június közepén alakulhat meg, és teheti le az esküt - mondta Gyurcsány Ferenc hétfőn a Parlamentben. Csütörtökön és pénteken a kormány, valamint a koalíciós pártok képviselői tárgyalnak a programokról Balatonőszödön, az egyeztetéseket a miniszterelnök vezeti. A kormányfő politikai értékelője után a koalíciós partnerek először a programokról egyeztetnek, nyolc-tíz fő kérdésben lesznek plenáris és szekcióviták. A program végrehajtásához keresnek embereket - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök kijelentette, hogy az új kormány csak akkor alakul meg, ha a koalíciós pártok megegyeztek a parlamentnek benyújtandó törvénycsomagokról, és a személyi kérdések is csak ezután kerülhetnek napirendre. A kormányprogramot a tervek szerint május végén terjesztik a parlament elé. Az első száz nap több lesz, mint száz lépés, a rendszerváltást követő időszak legintenzívebb reformkorszaka következik - fogalmazott a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc bátor és határozott kormányzást ígért, azonban nem fog elzárkózni az ellenzéki javaslatok befogadásától sem, ha azok az ország érdekeit szolgálják. A parlament nem létezik ellenzék nélkül - hangsúlyozta. A nemzeti politikáról a miniszterelnök azt mondta, hogy annak egyik, de nem kizárólagos része a határon túli magyarság identitásának megőrzésével és megerősítésével kapcsolatos szándék, valamint hogy a nemzetet megerősítő politika csak kompromisszumok mentén jöhet létre.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem