-3 °C Budapest

Gyurcsány megfojtja Kovács Pistikét?

Pénzcentrum
2006. április 24. 08:53

Giró-Szász András a Századvég Alapítvány vezetője, politikai elemző szerint, a Gyurcsány-kormány továbbra is olyan politikát fog folytatni, amely elszívja a levegőt az SZDSZ elől, és ennek eredménye az lehet, hogy 2010-ben az SZDSZ nem kerül parlamentbe - írja az InfoRadio.hu

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nem a legkövetkezetesebb, vagy a legjobb teljesítményt nyújtó kormányt választották újra, hanem a legjobb marketinget folytatót - vélte Giró-Szász András.

A Gyurcsány-kormány eddigi tevékenysége alapján továbbra is olyan politikát folytat majd, amely elszívja a levegőt az SZDSZ elől. Négy év koalíció a Gyurcsány Ferenc vezette kormányban akár a szabaddemokraták politikai halálát is jelentheti - vélte Giró-Szász András.

A politikai elemző elképzelhetőnek nevezte, hogy önálló KDNP-frakció alakul, ennek következtében három ellenzéki frakció lenne a parlamentben, ami a hozzászólási lehetőségek és a bizottsági helyek miatt lehet fontos az ellenzéknek.

Az, hogy mi történik a jobboldalon, elsősorban a legnagyobb ellenzéki frakciót adó Fidesz vezetőin, illetve szavazóin múlik, sokkal kevésbé az MDF-en, aki inkább csak alkalmazkodhat majd a kialakuló helyzethez - mondta a Századvég Alapítvány vezetője.

A Fideszen belül nem csak személyi, hanem stratégiai váltásra lehet gondolni. Nagyon nehéz választásokat nyerni olyan kisebb szövetséges nélkül, ahová az adott politikai oldalhoz tartozó, de a nagyobbik pártra valamilyen oknál fogva nem szavazó választók csatlakozhatnak - mondta Giró-Szász András.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20