16 °C Budapest

Gyurcsány megfojtja Kovács Pistikét?

Pénzcentrum
2006. április 24. 08:53

Giró-Szász András a Századvég Alapítvány vezetője, politikai elemző szerint, a Gyurcsány-kormány továbbra is olyan politikát fog folytatni, amely elszívja a levegőt az SZDSZ elől, és ennek eredménye az lehet, hogy 2010-ben az SZDSZ nem kerül parlamentbe - írja az InfoRadio.hu


Nem a legkövetkezetesebb, vagy a legjobb teljesítményt nyújtó kormányt választották újra, hanem a legjobb marketinget folytatót - vélte Giró-Szász András.

A Gyurcsány-kormány eddigi tevékenysége alapján továbbra is olyan politikát folytat majd, amely elszívja a levegőt az SZDSZ elől. Négy év koalíció a Gyurcsány Ferenc vezette kormányban akár a szabaddemokraták politikai halálát is jelentheti - vélte Giró-Szász András.

A politikai elemző elképzelhetőnek nevezte, hogy önálló KDNP-frakció alakul, ennek következtében három ellenzéki frakció lenne a parlamentben, ami a hozzászólási lehetőségek és a bizottsági helyek miatt lehet fontos az ellenzéknek.

Az, hogy mi történik a jobboldalon, elsősorban a legnagyobb ellenzéki frakciót adó Fidesz vezetőin, illetve szavazóin múlik, sokkal kevésbé az MDF-en, aki inkább csak alkalmazkodhat majd a kialakuló helyzethez - mondta a Századvég Alapítvány vezetője.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Fideszen belül nem csak személyi, hanem stratégiai váltásra lehet gondolni. Nagyon nehéz választásokat nyerni olyan kisebb szövetséges nélkül, ahová az adott politikai oldalhoz tartozó, de a nagyobbik pártra valamilyen oknál fogva nem szavazó választók csatlakozhatnak - mondta Giró-Szász András.

EZT OLVASTAD MÁR?