16 °C Budapest

Rekordösszegű adócsalás: Mi a recept?

Pénzcentrum
2006. április 6. 08:19

Rekordösszegű adócsalási ügyben kezdett eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda a múlt hónapban, adataik szerint ugyanis öt év alatt minimum 17.5 milliárd forintnyi számítástechnikai alkatrészt értékesített egy cégcsoport anélkül, hogy adót fizetett volna - írja a Magyar Hírlap.

Rekordösszegű adócsalási ügyben kezdett eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda a múlt hónapban, adataik szerint ugyanis öt év alatt minimum 17.5 milliárd forintnyi számítástechnikai alkatrészt értékesített egy cégcsoport anélkül, hogy adót fizetett volna – írja a Magyar Hírlap.
A rendőrség arra gyanakszik, hogy képzett jogászok is segítették a cégcsoport működését, így sikerülhetett 20 milliárd Ft-ot megközelítő kárértékre adócsalást elkövetni. A nyomozást az APEH feljelentése alapján kezdte meg a Nemzeti Nyomozó Iroda.
Eddig 30 cég került a nyomozók látókörébe: a vállalkozások 2001 és 2005 között számítógép alkatrészekkel kereskedtek és az adózás elkerüléséhez a leggyakrabban fiktív számlázást alkalmaztak.
A szervezők a közreműködő cégek tulajdonjogát, telephelyeit és tulajdonosait is gyakran változtatták. A cégek adózatlan bevételeiből 17.5 milliárd Ft-ot menekítettek egy ázsiai offshore cég számlájára.
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai két napja vették őrizetbe az ügy első gyanúsítottját, egy bolgár férfit.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?