25 °C Budapest

Rekordösszegű adócsalás: Mi a recept?

Pénzcentrum
2006. április 6. 08:19

Rekordösszegű adócsalási ügyben kezdett eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda a múlt hónapban, adataik szerint ugyanis öt év alatt minimum 17.5 milliárd forintnyi számítástechnikai alkatrészt értékesített egy cégcsoport anélkül, hogy adót fizetett volna - írja a Magyar Hírlap.

Rekordösszegű adócsalási ügyben kezdett eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda a múlt hónapban, adataik szerint ugyanis öt év alatt minimum 17.5 milliárd forintnyi számítástechnikai alkatrészt értékesített egy cégcsoport anélkül, hogy adót fizetett volna – írja a Magyar Hírlap.
A rendőrség arra gyanakszik, hogy képzett jogászok is segítették a cégcsoport működését, így sikerülhetett 20 milliárd Ft-ot megközelítő kárértékre adócsalást elkövetni. A nyomozást az APEH feljelentése alapján kezdte meg a Nemzeti Nyomozó Iroda.
Eddig 30 cég került a nyomozók látókörébe: a vállalkozások 2001 és 2005 között számítógép alkatrészekkel kereskedtek és az adózás elkerüléséhez a leggyakrabban fiktív számlázást alkalmaztak.
A szervezők a közreműködő cégek tulajdonjogát, telephelyeit és tulajdonosait is gyakran változtatták. A cégek adózatlan bevételeiből 17.5 milliárd Ft-ot menekítettek egy ázsiai offshore cég számlájára.
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai két napja vették őrizetbe az ügy első gyanúsítottját, egy bolgár férfit.
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?