Siess, ha Svájcban akarsz dolgozni!

Pénzcentrum
2006. március 29. 11:30

Április 1-jétől szabadon vállalhatnak munkát Svájcban az új EU-tagok állampolgárai két különböző éves kvóta erejéig - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Április 1-jétől szabadon vállalhatnak munkát Svájcban az új EU-tagok állampolgárai két különböző éves kvóta erejéig – írja a Világgazdaság.
2006-2007-ben 1,700 hosszú távú (5 évig érvényes) munkavállalási engedélyt ad ki Svájc a magyar, cseh, lengyel, szlovák, szlovén, észt, lett és litván állampolgárok részére jelentkezési sorrend alapján. A kvótát nem bontják tovább országok szerint, ahogy a másik kontingenst sem: 15,800, legfeljebb egy éves munkavállalási engedély is rendelkezésre áll a nyolc ország polgárai számára.
A svájci kormány fokozatosan nyitja meg a munkaerőpiacot, az ötéves engedélyek kvótáját 2010-2011-re 3,000 darabosra emelik, az egyéveseké pedig 29 ezerre nő.
Az EU-tagállamok nyugdíjasai és diákjai akkor kaphatnak 90 napnál hosszabb tartózkodási engedélyt Svájcban, ha van egészségbiztosításuk és annyi jövedelmük, amennyiből megélhetnek.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?