0 °C Budapest

Kastélyban szeretnél élni? - Jelentkezz!

Pénzcentrum
2006. március 13. 10:15

A KVI idén is folytatja kastélyhasznosítási programját, melynek keretében a kezelésben lévő műemlék ingatlanok közül néhányat eladásra, többet pedig vagyonkezelésre kínál fel az elkövetkező hónapokban. A pályázóknak érdemes odafigyelni arra, hogy a vagyonkezelés feltételeiben bekövetkezett néhány változás - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A KVI idén is folytatja kastélyhasznosítási programját, melynek keretében a kezelésben lévő műemlék ingatlanok közül néhányat eladásra, többet pedig vagyonkezelésre kínál fel az elkövetkező hónapokban. A pályázóknak érdemes odafigyelni arra, hogy a vagyonkezelés feltételeiben bekövetkezett néhány változás – írja a Napi.

 

Ilyen újdonság például, hogy néhány nagyobb értékű ingatlan esetében a vagyonkezelési jog megszerzéséért a pályázónak készpénzben le kell tennie egy összeget, mely az épülettől függően 10-80 millió Ft lehet.

 

A vagyonkezelői jog gyakorlásának fejében az eredeti állapotnak megfelelően helyre kell állítani a teljes épületet, melyre maximum 4-6 év áll rendelkezésre.

 

További változás, hogy a bemutatott felújítási tervet éves ütemekre kell lebontani, a munkálatok fedezetének meglétét pedig folyamatosan ellenőrzi a KVI.

 

Szintén új kitétel, hogy amennyiben a nyertes vagyonkezelő 60 napnál hosszabb időre bérbe akarja adni az épület egy részét, ki kell kérnie a KVI engedélyét.

 

Az eladásra kínált kisbéri Batthyány-kastély jelenleg még kórházként működik. A Benczúr-kastély irányára várhatóan 30-40 millió Ft között lesz, a felújítás költsége pedig több mint 100 millióra tehető. 

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39