Tovább szárnyal a SAS

Pénzcentrum
2005. december 13. 15:39

A Gartner legújabb két elemzése Ázsia csendes-óceáni térségében, illetve az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) vizsgálta az üzleti intelligencia piacait a vállalatok licenceladásból származó árbevételei alapján. A SAS a felmérések szerint az előbbi térségben a BI-piac 17,5%-os részarányát, az EMEA-régióban pedig 17,4%-kát tudhatja magáénak.

A Gartner legújabb két elemzése Ázsia csendes-óceáni térségében, illetve az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) vizsgálta az üzleti intelligencia piacait a vállalatok licenceladásból származó árbevételei alapján. A SAS a felmérések szerint az előbbi térségben a BI-piac 17,5%-os részarányát, az EMEA-régióban pedig 17,4%-kát tudhatja magáénak.
A vállalatok egyre növekvő információtömege versenyelőny helyett könnyen a hatékonyság és a gyors döntéshozatal gátjává válhat, ha nem áll rendelkezésre alkalmas informatikai eszköz, amellyel a megfelelő lekérdezések könnyen előállíthatóak. A felmerülő kérdések prompt kezelése, a vezetői riportok közvetlen elkészítése nagyvállalatok esetén szükségessé teszi az üzleti intelligenciai megoldások alkalmazását.
A Gartner jelentései két dolgot erősítenek meg: a BI-megoldások iránti növekvő keresletet, valamint a BI egyik úttörőjének számító SAS nemzetközi vezető szerepét. „Ügyfeleink kezdik felismerni, milyen fontos, hogy túllépjenek a lekérdezésen, a kimutatás-készítésen valamint más hasonló hagyományos BI-eszköz alkalmazásán, és közös platformon üzleti intelligencia eszközeiket. A SAS az egyetlen olyan gyártó, amely teljes körűen integrálja az adattárház, az analitikus/elemző és a hagyományos BI-alkalmazásokat, ezért kiváló helyzetben van ahhoz, hogy egyrészt kielégítse a megbízható adatok és a TCO (tulajdonlás teljes költsége) javítása iránti fokozódó igényt, másrészt pedig teljesítse a vállalat két számjegyű növekedési céljait,” nyilatkozta Allan Russell, az SAS International stratégiai elnökhelyettese.

A SAS®9 platform a szervezet minden szintjén hatékonyabbá teszi a felhasználók munkáját, mivel egyedi igényeiknek és készségeinek megfelelő kezelőfelületeket biztosít. A SAS Enterprise BI Server a platform egyik legfontosabb összetevőjeként olyan BI-funkciókat nyújt, amelyek között megtalálható a lekérdezések és elemzések, az integrált analitika, az OLAP, valamint a Microsoft Office környezetekkel való integráció.


 
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm