3 °C Budapest

Elhízunk a reklámoktól

Pénzcentrum
2005. december 9. 11:18

Önkéntes korlátozásra ösztönözné a cukorban és zsírban gazdag élelmiszerek gyártóit a gyermekeknek szóló reklámozás terén az Európai Bizottság. Ellenkező esetben a cégek hirdetési tilalommal szembesülhetnek. - írja a Világgazdaság

 
Önkéntes korlátozásra ösztönözné a cukorban és zsírban gazdag élelmiszerek gyártóit a gyermekeknek szóló reklámozás terén az Európai Bizottság. Ellenkező esetben a cégek hirdetési tilalommal szembesülhetnek. – írja a Világgazdaság
Évente több mint 400 ezerrel nő a túlsúlyos gyermekek száma, akik felnőttkorban nagyobb eséllyel szenvednek majd diabéteszben vagy keringési zavarokban – mutatott rá egy nemrégiben elkészült bizottsági felmérés. A tanulmány szerint a férfiak 27, a nők 38 százaléka, s minden negyedik gyermek túlsúlyos az unióban, s az elmúlt tíz évben  10-40 százalékkal nőtt az elhízottak aránya a tagállamokban.
Az elhízás az egyik fő oka az idő előtti elhalálozásnak, amely megfelelő intézkedésekkel megelőzhető lenne. Az elhízás utólagos kezelése viszont nagyon súlyos terhet jelent az egészségfinanszírozás számára: a kiadások közel 7 százalékát teszi ki.

Egy amerikai tanulmány szerint az elhízott felnőttek egészségügyi költségei 37 százalékkal magasabbak a normál testsúlyú társaikénál. Ráadásul ehhez olyan indirekt veszteségek is járulnak, mint a beteg munkaerejének csökkenése és az emiatt fellépő szociális kiadások.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?