13 °C Budapest

10 hely, ahova nem kell asztalt foglalnod Torkos Csütörtökön

2016. február 10. 15:03

Holnap már 11. alkalommal rendezik meg a Torkos Csütörtök akciót, vagyis amikor féláron falatozhatunk az eseményen résztvevő több száz étteremben. Mivel sok vendéglőbe már esélytelenül próbálkoznánk az asztalfoglalással, ezért most összeszedtünk néhány helyet, ahová foglalás nélkül is elmehetünk holnap.


Idén február 11-én, azaz holnap lesz Torkos Csütörtök: ezen a napon a résztvevő éttermekben 50 százalék kedvezményt kaphatunk a számla végösszegéből. Fontos,  hogy idén az akció során az alkoholos italokat nem lesz kötelező féláron adni. A választási lehetőség egyébként a teljes a la carte kínálatra vonatkozik, külön erre az alkalomra készített szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

Miért pont csütörtök?

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyó kedd, a hamvazó szerda és a torkos csütörtök. Bár a torkos csütörtök a 40 napos húsvéti böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követi, ilyenkor mégis szabad hús enni a farsangi maradékok elfogyasztásának céljából.

Nem meglepő, hogy ilyenkor sok étterembe már hetekkel ezelőtt elfogynak az asztalok és ma már hiába próbálkoznánk a foglalással. A Pénzcentrum ezért most összeszedett néhány olyan helyet (Budapestről, valamint a nagyobb vidéki városokból), ahol asztalfoglalás nélkül is féláron torkoskodhatunk. Listánk elkészítéséhez az esemény hivatalos honlapját vettük alapul.

Budapest:

  • Don Pepe Pizzéria
    Cím: 1039 Budapest, Víziorgona u. 11.
  • Nándori Cukrászda
    Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 53.
  • Bringóhintó
    Cím: 1138 Budapest, Margitsziget Hajós Alfréd sétány 1.
  • SaladBox (Pólus Center)
    Cím: 1152 Budapest, Szentmihályi út 131.
  • KOLBice
    Cím: 1074 Budapest, Dohány utca 5/a

Vidék:

  • Kéknefelejcs Cukrászda
    Cím: 5900 Orosháza, Kossuth utca 48.
  • Görömbei Cukrászda
    Cím: 4400 Nyíregyháza, Korányi Frigyes utca 23/a.
  • McDonald's étterem
    Cím: 8600 Siófok, Zúgó utca 1.
  • Mrs. Kebab
    Cím: 8360 Keszthely, Csapás út 27.
  • Jákó Cukrászda
    Cím: 2400 Dunaújváros, Vasmű út 5.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem