Rommá keresheted magad Budapesten: ennyit hoz egy trafik, gíroszos, szolárium

2018. március 21. 05:30

Amikor rákeresünk valamire a Google-ben, a keresőmotor már az első szavak begépelése után megpróbálja kitalálni, hogy tulajdonképpen mire is leszünk kíváncsiak, és keresési javaslatokat mutat a keresőmező alatt. A Pénzcentrumon rendszeresen megválaszolunk olyan keresési javaslatokat, amelyek pénzzel kapcsolatos szavak begépelése után jelennek meg. Ezennel arra vállalkoztunk, hogy megnézzük, mennyit hoz a konyhára egy gíroszos, egy hektár föld, egy trafik, egy szolárium vagy egy kocsma. 

Már nagyon sok, pénzzel kapcsolatos keresőszavak alapján megjelenített keresési javaslatot válaszoltunk meg itt a Pénzcentrumon, azért hogy az olvasóinknak már keresnie se kelljen az interneten. A keresési javaslatok a Google-ön való keresés közben, a keresőmező alatt jelennek meg. Az, hogy mit dob fel a keresőmotor, nagyban befolyásolja, hogy eddig mire kerestünk rá, mások mire kerestek rá, valamint, hogy mik azok a szavak, amelyeket már begépeltünk.

Most azokat a keresési javaslatokat válaszoltuk meg, amelyeket a Google-kereső akkor dobott ki, amkor beírtuk "mennyit hoz". Cikksorozatunk többi részét ide kattintva találod meg.

forrás: Google

Nézzük tehát!

"mennyit hoz egy gyrosos"

Ahogy a legtöbb üzleti vállalkozásnál, egy gíroszozónál is sok mindenen múlik, hogy mennyit lehet vele keresni. Azonban, hogy ne teljesen a sötétben tapogatózzunk, kiválasztottunk egy népszerű budapesti giroszozót, az Üllői úton található Leonidas Gyrost. A fenntartó cég online elérhető beszámolója szerint 2016-ban 16,7 millió forint bevétele keletkezett, amelyből azonban 13,5 milliót elvittek az anyagjellegű, 2,3 milliót pedig a személyi jellegű ráfordítások, és az egyéb levonások után mindösszesen 325 ezer forint nyereség keletkezett a cégen.

"mennyit hoz egy szolárium"

Azt, hogy mennyit hozhat egy szolárium, szintén nehéz pontosan megmondani, nagyban függ attól, hogy mekkora a vendégkör és milyen nagy a szalon. Találomra kiválasztottunk egy szalont, ami Budapesten és vidéken (Vácon) is rendelkezik üzlettel. A fővárosi Lucky Sunban 12, a váciban pedig 8 géppel várják a vendégeket. A fenntartó cég beszámolója szerint 2016-ban a két szalon mindent figyelembe véve 21,9 millió forint bevételt termelt, de a költségek majdnem elvitték a teljes bevételt, hisz ezek 20,9 millió forintot tettek ki.

"mennyit hoz egy méhcsalád"

Egy korábbi cikkünkhöz megkerestünk egy amatőr méhészt, aki elmondta, hogy egy család, amely mellesleg nyáron akár 60 ezer méhből is állhat, olyan 40-60 kilogramm mézet tud termelni évente, amelyet kilónként akár kétezer forintért is értékesíthetsz kistermelőként. Ebből könnyű kiszámolni, hogy évente 80-120 ezer forintot hozhat egy méhcsalád. A Pénzcentrum megkeresésére a méhész azt is hozzátette, hogy a viszonylag magas első évi költségek és a sok ráfordított energia miatt leginkább nagyban éri meg méhészkedni, bár hobbinak sem utolsó, de akkor meg ne akarjuk magunkat degeszre keresni.

"mennyit hoz egy hektár föld"

Először is fontos eldönteni, hogy szántóföldként vagy kertészetként szeretnénk hasznosítani a földet. A tiszta haszon a végén, ha szántóföldként hasznosítjuk (mondjuk kukoricát termelve), jó esetben százezer forint lesz, kertészetként viszont (például paradicsomot, paprikát termelve), akár 1-1,5 millió forint is lehet a profit Gönczi Krisztina, az Agrárszektor vezető szerkesztője szerint.

Kukoricát ugyanakkor ne akarjunk 200 hektár alatt termelni

- tette hozzá lapunknak a szakértő.

"mennyit hoz egy trafik"

Az, hogy mennyit is hoz egy trafik, nagyban függ attól, hogy hol nyerte el valaki a koncessziós jogot. A szerencse úgy hozta, hogy a Bimba Tabak Bt. három trafik koncessziós jogot nyert el a XIII. kerületben. Az egyik boltot a Nyugati pályaudvarnál, a másikat az újlipótvárosi Balzac utcában, a harmadikat pedig a Béke út 13-19-ben nyitották meg. A három trafik 2016-ban több mint félmilliárd forint, pontosabban 523,7 millió forint bevételt termelt, adózott eredményük pedig 29,8 millió forint volt.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezzel szemben a Bogdány Trafik Bt., ami egy nyírbogdányi trafikot üzemeltet, csupán 49,3 millió forintos bevételt ért el 2016-ban, adózott nyeresége pedig mindösszesen 1,7 millió forint lett. Ez egyébként már jó év lehetett a betéti társaságnak, mivel 2015-ben 823 ezer forint veszteséget termelt, 42,5 milliós bevétel mellett.

 

"mennyit hoz egy kocsma" és "mennyit hoz egy étterem"

Azt, hogy mennyit hoz egy kocsma vagy étterem, szintén nagyon sok körülmény befolyásolja, ráadásul a legtöbb általunk ellenőrzött kocsma papíron veszteséget termelt 2016-ban. Vendéglátós forrásaink szerint ugyanakkor egy jól üzemeltetett kocsma a bevétel harmadát is megtermelheti nyereségként.

"mennyit hoz a stanazolol"

Először is kezdjük ott, hogy a stanazolol egy szteroid, a "mennyit hoz" típusú kérdés pedig arra utal, hogy elég sokan próbálják kideríteni, hogy hány kilót nőhetnek tőle (azaz mennyi izmot szedhetnek fel a segítségével). Ezt viszont nagyon nem ajánljuk.

A testépítésben való alkalmazása orvosilag, és gyógyszerhatósági szempontból sem elfogadott

- írja "orvos válaszol" rovatában az Egészség Kalauz, és azt is hozzáteszik, hogy hosszan tartó alkalmazása többek között impotenciához, menstruációs zavarhoz, szív-érrendszeri zavarokhoz és májproblémákhoz is vezethet.

"mennyit hoz a danabol"

Mivel a danabol is egy szteroidot takar, csak ismételni tudjuk magunkat. Testépítéshez orvosilag nem ajánlott és rendkívül sok mellékhatása van.

"mennyit hoz egy weboldal"

Ezt lehetetlen megmondani, de jó reklámelhelyezéssel és érdekes tartalommal egy kisebb blog is hozhat néhány tízezer forintot havonta, ha pedig egy webshopot vagy közösségi oldalt üzemeltetünk, akkor pedig a határ a csillagos ég. A Facebook péládul 40,65 milliárd dollár bevételt termelt 2017-ben, az Amazon nettó bevétele pedig a 60 milliárd dollárt is meghaladta az elmúlt év negyedik negyedévében.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem