2020. december 1. kedd Elza

Ez az ágazat nagyon megerősödhet a járvány ideje alatt: csak győzzék a rendeléseket


Nagyot fordult a világ a napi bevásárlások terén is: a koronavírus terjedésével kevesebben keresik fel a forgalmas bevásárlóhelyeket, helyette inkább az otthon biztonságában az internetes bolti kínálat felé fordulnak. Az elmúlt hetekben az élelmiszer-kiszállító cégeknek a megszokott kereslet többszöröse szakadt a nyakába, míg az iparcikkek határtalan kínálatát nyújtó webáruházak is növekvő arányban igyekeznek kiváltani a lakossági fogyasztás rutinszerű elemeit. A feltörekvő házhozszállítási terület zászlóshajói gondoskodnak az online rendelések biztonságáról a járvány idején.

A járvány terjedésével szaporodó kockázatok ellenére is biztonságos vásárlások lehetőségére hívta fel a figyelmet az Ecommerce Hungary, kiemelve, hogy az internetes kereskedelemben ennek érdekében védelmi intézkedések történtek. Az iparági szakszövetség az ­Extreme Digital, az eMAG Magyarország, a Media Markt Magyarország és a csomagkézbesítést végző nagyobb futárcégek többsége, így az MPL, a GLS és a ­FoxPost képviseleté­ben közölte: a koronavírus szélesebb körben való megjelenése óta több mint egymillió rendelést teljesítettek Magyarországon. Ebből látszik, mekkora jelentősége van, hogy a rendkívüli állapotok kezelésére a helyzethez igazodó mozgástérrel rendelkezzen a hazai webkereskedelem.

Mivel a házhoz szállítással vagy személyre szabott átvételi lehetőséggel megoldható internetes bevásárlások szerepe villámgyorsan felértékelődött a vírus árnyékában, az e-boltok komoly intézkedésekkel biztosítják, hogy hosszabb távon is stabilan ki tudják szolgálni az átlagos tavaszhoz képest márciusban ütemesre kapcsolt, máig bővülő keresletet. Ez azért is egyre fontosabb, mert a gócpontgyanús csoportosulások megakadályozására eddig bevezetett bolti korlátozások miatt a hagyományos kereskedelemben szűkülnek a beszerzési lehetőségek.

Tagvállalataink olyan szigorú higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezettek be a logisztikai folyamataikban, amelyeknek köszönhetően a koronavírus terjedése alatt is képesek biztonságosan ellátni a lakosságot 

- hangsúlyozta az Ecommerce Hungary. Ezek közül a legfontosabb gyakorlatokhoz tartozik, hogy a naponta többször fertőtlenített raktárak dolgozói védőmaszkot és kesztyűt viselnek, a munkavállalók testhőjét érintés nélküli mérőkkel ellenőrzik. Naponta többször takarítják a szállító járműveket is, míg a kézfertőtlenítő több ponton folyamatosan elérhető a dolgozóknak, akik közül a futárokat külön kiképezték arra, hogy az esetleges fertőzés lehetőségét elkerülve adják át a megrendelt csomagot.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk