7 °C Budapest

Ez az ágazat nagyon megerősödhet a járvány ideje alatt: csak győzzék a rendeléseket

2020. március 30. 09:15

Nagyot fordult a világ a napi bevásárlások terén is: a koronavírus terjedésével kevesebben keresik fel a forgalmas bevásárlóhelyeket, helyette inkább az otthon biztonságában az internetes bolti kínálat felé fordulnak. Az elmúlt hetekben az élelmiszer-kiszállító cégeknek a megszokott kereslet többszöröse szakadt a nyakába, míg az iparcikkek határtalan kínálatát nyújtó webáruházak is növekvő arányban igyekeznek kiváltani a lakossági fogyasztás rutinszerű elemeit. A feltörekvő házhozszállítási terület zászlóshajói gondoskodnak az online rendelések biztonságáról a járvány idején.

A járvány terjedésével szaporodó kockázatok ellenére is biztonságos vásárlások lehetőségére hívta fel a figyelmet az Ecommerce Hungary, kiemelve, hogy az internetes kereskedelemben ennek érdekében védelmi intézkedések történtek. Az iparági szakszövetség az ­Extreme Digital, az eMAG Magyarország, a Media Markt Magyarország és a csomagkézbesítést végző nagyobb futárcégek többsége, így az MPL, a GLS és a ­FoxPost képviseleté­ben közölte: a koronavírus szélesebb körben való megjelenése óta több mint egymillió rendelést teljesítettek Magyarországon. Ebből látszik, mekkora jelentősége van, hogy a rendkívüli állapotok kezelésére a helyzethez igazodó mozgástérrel rendelkezzen a hazai webkereskedelem.

Mivel a házhoz szállítással vagy személyre szabott átvételi lehetőséggel megoldható internetes bevásárlások szerepe villámgyorsan felértékelődött a vírus árnyékában, az e-boltok komoly intézkedésekkel biztosítják, hogy hosszabb távon is stabilan ki tudják szolgálni az átlagos tavaszhoz képest márciusban ütemesre kapcsolt, máig bővülő keresletet. Ez azért is egyre fontosabb, mert a gócpontgyanús csoportosulások megakadályozására eddig bevezetett bolti korlátozások miatt a hagyományos kereskedelemben szűkülnek a beszerzési lehetőségek.

Tagvállalataink olyan szigorú higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezettek be a logisztikai folyamataikban, amelyeknek köszönhetően a koronavírus terjedése alatt is képesek biztonságosan ellátni a lakosságot 

- hangsúlyozta az Ecommerce Hungary. Ezek közül a legfontosabb gyakorlatokhoz tartozik, hogy a naponta többször fertőtlenített raktárak dolgozói védőmaszkot és kesztyűt viselnek, a munkavállalók testhőjét érintés nélküli mérőkkel ellenőrzik. Naponta többször takarítják a szállító járműveket is, míg a kézfertőtlenítő több ponton folyamatosan elérhető a dolgozóknak, akik közül a futárokat külön kiképezték arra, hogy az esetleges fertőzés lehetőségét elkerülve adják át a megrendelt csomagot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem