2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Az összes OTP-s fiókban dolgozón elvégzik a koronavírus-tesztet


Az OTP Bank összes, fiókban dolgozó alkalmazottját saját költségére kötelezően leteszteli koronavírusra - írja a Forbes. Az értesülést a bank is megerősítette, és annyit tettek hozzá, hogy a cél, hogy időben kiszűrjék a fertőzötteket, és akadt már pozitív eredmény is.

A lapnak az OTP elárulta, hogy esetleges pozitív eredmény esetén a tesztelést végző laboratórium a Tisztiorvosi Szolgálatot azonnal tájékoztatja, ők teszik meg az ilyenkor szükséges intézkedéseket. Azt viszont leszögezték, hogy

a fertőzöttekkel kapcsolatban sem most, sem később nem adnak majd tájékoztatást.

Mint arrólamai nap folyamán a Pénzcentrum beszámolt, már számos magánintézménybe végeznek koronavírus-tesztet Magyarországon. Az árak - a teszt típusától függően - igencsak változóak, de alaphangon is 10-15 ezer forint (egy komolyabb csomag, kiszállással akár 80 ezer forint is lehet).

Ez azt jelenti, hogy 100 főre vetítve - 10 ezer forintos átlagos tesztáron - 1 millió forintos kiadással kell számolnia az OTP Banknak. A tavaly áprilisi adatok szerint a pénzintézet több mint 9600 főt foglalkoztatott. Arról nincs adat, hogy az állomány mekkora része fióki alkalmazott, de a fiókszámból és a működési struktúrából adódóan nagy részüknél elvégezhetik majd a tesztet.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked