Teenage boy sitting on sofa and using smart home interface on smartphone

Új módszerrel kereshetik rommá magukat a magyar vállalkozók: tényleg ez a siker kulcsa?

2022. június 14. 21:01

Napjainkban már többen használják az üzenetküldő alkalmazásokat, mint valaha: 2021-ben ezen alkalmazások felhasználóinak száma meghaladta a hárommilliárd főt, és 2024-re várhatóan az internetezők körében világszerte 75 százalékos lesz a felhasználók aránya. A legfrissebb, 2022-es Digital jelentés szerint az emberek ma már több időt töltenek az üzenetküldő alkalmazásokkal, mint a közösségi médiával.

Ahogy a világ egyre nagyobb mértékben digitalizálódik, a vállalkozások is inkább a mobil- és üzenetalapú marketing felé fordulnak, mert ez lehetővé teszi számukra, hogy közvetlen, személyes beszélgetéseket folytassanak közönségükkel, és olyan kapcsolatokat építsenek ki, amelyeket más marketing csatornákon keresztül nem tudnak. Egyszerűen fogalmazva, ez az ügyfelekkel való kapcsolatteremtés legjobb módja. Egy márkának számos lehetősége nyílik a hatékony marketingkommunikációra: például tranzakciós frissítésekkel, kedvezményekkel és különleges ajánlatokkal kapcsolatos, személyre szabott vagy specifikus csoportoknak szóló üzenetek közvetítésével, valamint automatizált üzenetsorozatok létrehozásával. Íme az 5 legfontosabb üzenetküldési trend, amely iránymutatásul szolgál a vállalkozásoknak 2022-ben.

Személyre szabott kommunikáció

Mivel a fogyasztók folyamatosan váltogatnak az alkalmazások között, és számos márkával lépnek kapcsolatba, a vállalkozásoknak egyre nehezebb kitűnniük a tömegből. Az üzenetküldő alkalmazások közül néhányan már most is lenyűgöző eszközkészlettel rendelkeznek, így hatékony segítséget nyújtanak a megfelelő célközönség elérésében és a személyesebb kapcsolat kialakításában, a címzettnek és érdeklődési körének megfelelő tartalmakkal.

Több vizuális tartalom

Az Instagram és a Snapchat térhódításával az emberek egyre inkább hozzászoktak a vizuális tartalmak fogyasztásához. Ez a trend kezd átragadni az üzenetalapú marketingre is, és a vállalkozások több vizuális elemet használnak üzeneteikben is, annak érdekében, hogy megragadják a figyelmet. A márkák nagyszerű eredményeket érhetnek el emojikkal, képekkel és videókkal az üzleti üzeneteikben, valamint AR-lencsék és márkás matricák létrehozásával.

A kvízektől és szavazásoktól kezdve a játékokon át a kiterjesztett valóságig rengeteg lehetőség áll a márkák rendelkezésére, hogy olyan tartalmakat állítsanak elő, amelyek lekötik a közönség figyelmét. Az ilyen típusú tartalmak nagyszerűek az interakciós mérőszámok szempontjából is, és a jövőben még hatékonyabb és kreatívabb közönségbevonást eredményezhetnek.

Fokozott figyelem az elkötelezettség kapcsán

A hagyományos marketinggel ellentétben az üzenetküldés kétirányú beszélgetés, és a vállalkozások kezdik felismerni az üzenetek fontosságát: az egyirányú üzenetek helyett valódi beszélgetéssekkel vonhatják be és léphetnek kapcsolatba ügyfeleikkel. Az elköteleződés és a kapcsolat kiépítése érdekében a vállalkozásoknak olyan üzeneteket kell megfogalmazniuk, amelyek relevánsak és érdekesek. A márkáknak emellett reagálniuk kell az ügyfelek kérdéseire, és elérhetőnek kell lenniük, hogy megválaszolják azokat. Az elkötelezettségre összpontosítva a vállalatok személyesebb kapcsolatot ápolhatnak a fogyasztóikkal, ez pedig nagyobb elégedettséghez és márkahűséghez vezethet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Megnövelt automatizálás

Ahogy egyre többen használják az üzenetküldő alkalmazásokat, a vállalatok kezdik felismerni a botok vagy más automatizált eszközök használatának megnövekedett értékét, amelyek nem igényelnek manuális munkafolyamatot. Az ilyen üzenetek számos célra használhatók, például időpont-emlékeztetőkre, szállítási frissítésekre és sok másra. Ez időt szabadíthat fel, így a vezetők és a marketingesek a vállalkozásuk más aspektusaira tudnak összpontosítani. Bizonyos esetekben az üzenetküldők lehetővé tehetik, hogy a vállalat túllépjen az alapalkalmazáson, és egy-egy megoldással kibővített hasznos funkciót kínáljon: például egy közszolgáltatási chatbot (Urban Mobility Center) Szófiában, Bulgáriában lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a botban fizessék a nyilvános parkolóhelyet - és további információkat is lekérdezzenek a helyi közlekedésről, ami egyszerre szükséges és hasznos a felhasználók számára.

Maximalizált hatékonyság

Az analitika minden marketinges számára kötelező funkcióvá vált. 2022-ben a vállalatok már nem csak a nyitási arányt, a CTR-t és a konverziókat mérik, hanem kifinomultabb mérőszámokat is hozzáadnak, és részletesen értékelik a kampányaik hatékonyságát.

Ne féljünk kísérletezni: az üzenetküldő alkalmazások marketing célú használata még mindig viszonylag új terület, így nem létezik egységes megközelítés. Azonban érdemes megtalálni azt, ami a vállalkozásunknak és a közönségünknek megfelel, ezért próbáljunk ki különböző technikákat, és nézzük meg, mi működik a legjobban a márkánk számára

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem