35 °C Budapest
mcdonald s

Fű alatt tett nagy bejelentést a magyarországi Meki: minden éttermüket érinti a változás

2022. május 26. 10:27

Nagyot ment a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető cég a járvány második évében: jócskán nőtt a Progress Étteremhálózat Kft. bevétele és adózott eredménye is. Mint a cég által közölt beszámolóból kiderült, terveik szerint 2023-ig az összes hazai éttermet korszerűsíteni fogják.

A 2020-as 3,66 milliárdról 2021-re 6,76 milliárd forintra növelte nyereségét a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. - derült ki a BÉT honlapján megjelent beszámolóból. A Scheer Sándorhoz köthető cég árbevétele is jócskán megnőtt a járvány második évében: ugyanis míg 2020-ban 37,4 milliárd forintot jelentettek, addig a tavalyi kimutatásban 51,38 milliárd forint szerepel - ennek 85 százaléka jött be az eladdásokból, a maradék pedig a különféle franchise és royality díjakból.

Mint a dokumentumban kifejtik, a tavalyi év első harmadában még korlátozni kellett az éttermek nyitvatartását az aktuális járványügyi intézkedések miatt, de az év további részében teljes gőzzel üzemeltek - az eredményhez pedig hozzájárult még az elviteles ételek áfatartalmának csökkentése, illetve az ágazati bértámogatás is. Azt is kifejtették, hogy 2021-ben 4 új étterem is nyílt (Kaposváron, Pápán, Kisvárdán és Ózdon), emellett 23 Mekit korszerűsítettek az országban.

Mint kiemelték, terveik szerint 2023-ra az összes hazai éttermet fel fogják újítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?