Team electrician installing solar panels working on alternative energy sources clean,Green environment friendly energy modern technology.

Egyre többen élesítik a klímaváltozás elleni csodafegyvert: még nem késő beszállni!

2021. december 23. 12:00

Új résszel jelentkezik a Pénzcentrum podcast-sorozata, amelyben ismét a fenntarthatóság, és a zöld befektetések finanszírozásán volt a hangsúly. A legújabb rész vendégei Győr Tamás, a CIB Bank KKV üzletág vezetője, valamint Gyurcsovics Márk és Mihucz Márton az Instasolartól voltak.

Már hazánkban sem számít luxusnak a napelem, a fenntarthatóság pedig nem csak a lakossági szférának, hanem a vállalatoknak is egyaránt fontos. A napelemes fejlesztések berobbantak a kis-és középvállalkozások életébe is, egyre többen foglalkoznak megújuló energiaforrásokkal, zöld befektetésekkel ami mögé a bankok is beállnak.

Az Instasolar a napelemparkok mellett ipari ingatlanok tetejére is szerel napelem rendszereket, de a lakosság felé is nyitnak, hiszen egyre nagyobb az igény a napelemekre szinte minden szektorban. Mivel ez az egyik legolcsóbb fenntartható energiaforrás, nem meglepő, hogy sok vállalat is ezt a megoldást választja a karbon semlegesség elérése érdekében.

A napelem már nem luxus. A lakossági szektorban is megjelenik a környezettudatosság, nem csak a vállalatoknál. Ösztönzőleg hat erre az elektromos autózás is, mert jól hangzik, hogy akár 300 kilométert is megtehetünk egy otthoni töltéssel, ha pedig napelemről töltünk, úgy minimálisra csökken az ökológiai lábnyomunk.

- tette hozzá Gyurcsovics Márk, az Instasolar vezetője, aki azt is kiemelte, hogy a napelemek robbanásszerű népszerűséségét nem csak azok olcsósága, fenntarthatósága serkenti, hanem a különböző banki támogatások is. A vállalkozás műszaki igazgatója, Mihucz Márton arra is rávilágított, hogy a virágzásnak indult napelem-piac már egyre szélesebb körben elérhető, 2018-ra a gyártói kapacitás már a többszörösére nőtt. Mivel a napelemparkok több hektáros területen helyezkednek el, nagyban hozzájárulnak az ország villamosenergia termeléséhez is, ami szintén serkenti az ilyen befektetések finanszírozását is.

Nagy potenciált látunk a napelemparkok finanszírozásában, de nem csak erre korlátozódunk, hiszen több szelete van az iparágnak, energetikának, fenntartható energiának és mi, mint bank, szeretünk résztvenni ezekben, akár projekt alapon, akár finanszírozóként.

- tette hozzá Győr Tamás, a CIB Bank kis-középvállalkozói szektor vezetője, aki azt is kifejtette, hogy nem csak a vállalkozókat, de lakossági finanszírozást is vállalnak ezeken a területeken, ami bár kisebb befektetést jelent, mégis ugyanolyan fontos, hiszen, nekik is céljuk a fenntarthatóság elérése, és támogatása.

Ha téged is érdekel, hogy mire kell figyelni akkor, ha napelemet szeretnénk otthonra, valamint, hogy meddig tarthat a zöldenergia növekedés, és mit jelent ez finanszírozás szempontjából, úgy hallgass bele podcastunkba a részletekért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18