33 °C Budapest
Mindenki most nyitna online üzletet? Folytatódik a 2020-as domain-trend

Mindenki most nyitna online üzletet? Folytatódik a 2020-as domain-trend

2021. március 11. 20:39

Úgy tűnik, hogy a 2020-as domain bumm folytatódik - hacsak nem még nagyobbat robban - idén is. 2021 tartogathat még számunkra pozitív meglepetéseket a domain nevek piacát tekintve. Az év első két hónapjának .hu domain regisztrációit alapul véve még nagyobb ütemű növekedést tapasztalhattunk, mint tavaly. Lássuk a regisztrációk számát és a növekedés ütemét!

A januári és februári .hu domain regisztrációk egyaránt meghaladták a 12 500 darabot, míg 2020-ban ehhez képest 10 000 domain alatt volt mindkét havi adat, írja Rackhost. Az idei év első két hónapjában összesen 25 273 .hu domaint regisztráltak, tavaly pedig 19 486-ot. A növekedés több mint 5 700 domain csupán két hónap alatt. Vajon mit tartogat majd számunkra az év hátralévő része? Ismét rekordot fognak dönteni a .hu domain regisztrációk?

Hogy mit tartogat még 2021, azt egyelőre nem lehet megjósolni, viszont a domain eladások is a piac világszintű jelentőségét mutatják. 2020-ban a DN Journal adatai alapján a legdrágábban eladott domain név a bullish.com volt, amely 1 080 000 dollárért kelt el. Idén viszont már februárban megdőlt ezt a rekord, hiszen a christmas.com elképesztő összegért, 3 150 000 dollárért cserélt gazdát.

Mi folyik a magyar neten?

Bár a magyarok számára is elérhetők a különféle országkód szerinti vagy általános legfelső szintű tartományok - hétköznapibb nevén domain végződések -, mégis a .hu domainek regisztrációja jellemzőbb. A regisztrált neveket tekintve is kirajzolódhatnak bizonyos trendek. Amennyire a domain névből következtetni lehet, az év első két hónapjában inkább szolgáltatások - mint például autósiskola, fitnessterem, vagy online marketing tanácsadás - honlapjához regisztráltak neveket.

Többnyire a brand nevét egy szolgáltatásra vonatkozó kulcsszóval. A tavalyi trendekkel ellentétben már nem jellemző a koronavírussal kapcsolatos szavak, kifejezések jelenléte a domain nevekben. Úgy tűnik a benne rejlő lehetőségeket már amennyire lehetett, kiaknázták.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bármilyen weboldalhoz vagy bloghoz regisztrálják ezeket a domaineket, az elmondható, hogy az online jelenlétnek nagyobb jelentősége van, mint bármikor. Egyre többen döntenek honlap vagy blogindítás mellett és ez a domain regisztrációk számában egyértelműen megmutatkozik. 

Vajon mindezt a covid okozza? A harmadik hullám márciusban érte el hazánkat, így nem kizárt, hogy a márciusi domain regisztrációk az eddigi valaha volt legmagasabb értékeket fogják mutatni. Mindenesetre hamarosan jelentkezni fogunk a márciusi statisztikákkal és kiderül, hogy tovább folytatódik-e ez a tendencia.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?