7 °C Budapest

Mindenki most nyitna online üzletet? Folytatódik a 2020-as domain-trend

2021. március 11. 20:39

Úgy tűnik, hogy a 2020-as domain bumm folytatódik - hacsak nem még nagyobbat robban - idén is. 2021 tartogathat még számunkra pozitív meglepetéseket a domain nevek piacát tekintve. Az év első két hónapjának .hu domain regisztrációit alapul véve még nagyobb ütemű növekedést tapasztalhattunk, mint tavaly. Lássuk a regisztrációk számát és a növekedés ütemét!

A januári és februári .hu domain regisztrációk egyaránt meghaladták a 12 500 darabot, míg 2020-ban ehhez képest 10 000 domain alatt volt mindkét havi adat, írja Rackhost. Az idei év első két hónapjában összesen 25 273 .hu domaint regisztráltak, tavaly pedig 19 486-ot. A növekedés több mint 5 700 domain csupán két hónap alatt. Vajon mit tartogat majd számunkra az év hátralévő része? Ismét rekordot fognak dönteni a .hu domain regisztrációk?

Hogy mit tartogat még 2021, azt egyelőre nem lehet megjósolni, viszont a domain eladások is a piac világszintű jelentőségét mutatják. 2020-ban a DN Journal adatai alapján a legdrágábban eladott domain név a bullish.com volt, amely 1 080 000 dollárért kelt el. Idén viszont már februárban megdőlt ezt a rekord, hiszen a christmas.com elképesztő összegért, 3 150 000 dollárért cserélt gazdát.

Mi folyik a magyar neten?

Bár a magyarok számára is elérhetők a különféle országkód szerinti vagy általános legfelső szintű tartományok - hétköznapibb nevén domain végződések -, mégis a .hu domainek regisztrációja jellemzőbb. A regisztrált neveket tekintve is kirajzolódhatnak bizonyos trendek. Amennyire a domain névből következtetni lehet, az év első két hónapjában inkább szolgáltatások - mint például autósiskola, fitnessterem, vagy online marketing tanácsadás - honlapjához regisztráltak neveket.

Többnyire a brand nevét egy szolgáltatásra vonatkozó kulcsszóval. A tavalyi trendekkel ellentétben már nem jellemző a koronavírussal kapcsolatos szavak, kifejezések jelenléte a domain nevekben. Úgy tűnik a benne rejlő lehetőségeket már amennyire lehetett, kiaknázták.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bármilyen weboldalhoz vagy bloghoz regisztrálják ezeket a domaineket, az elmondható, hogy az online jelenlétnek nagyobb jelentősége van, mint bármikor. Egyre többen döntenek honlap vagy blogindítás mellett és ez a domain regisztrációk számában egyértelműen megmutatkozik. 

Vajon mindezt a covid okozza? A harmadik hullám márciusban érte el hazánkat, így nem kizárt, hogy a márciusi domain regisztrációk az eddigi valaha volt legmagasabb értékeket fogják mutatni. Mindenesetre hamarosan jelentkezni fogunk a márciusi statisztikákkal és kiderül, hogy tovább folytatódik-e ez a tendencia.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm