Elképesztő, mennyit keres a találmányával a 23 éves Jankó: az RTL Cápái is lecsaptak rá

Elképesztő, mennyit keres a találmányával a 23 éves Jankó: az RTL Cápái is lecsaptak rá

2021. február 25. 23:40

Nem kis meglepetéssel vágott neki a szezonnak az RTL Klub Cápák között című üzleti show-műsora: már rögtön az évad első adásában kaptak hideget-meleget egyaránt a kishalak, de könnyek is folytak. A megannyi szerethető figura közül azonban kitűnt egy zsenge fiatalember, aki nem is a termékével, sokkal inkább a személyiségével győzte meg a befektetői, a Cápákat.

Útjára indult ma este a Cápák között című üzleti show-műsor 3. évada, melyre a tavalyi év második felében hirdették meg a jelentkezést. Ahogy azt Máté Krisztina, a műsor producere a Pénzcentrumnak adott interjúban elmondta, a vállalkozók, akik a műsorba jelentkeznek, egyre tudatosabbak és elszántabbak. Ebben az évadban több mint ötven jelentkező került a kamerák és a Cápák elé.

Nem csak a vállalkozókedvűek, de a nézők körében is egyre népszerűbb a műsor, melyben a pénzügyi világ 5 valódi sztárja villantja ki a fogait: az ő kegyeiért, pénzéért, de főleg tanácsaiért és felbecsülhetetlen értékű kapcsolataiért küzdenek a vállalkozók. Moldován András, Balogh Levente, Tomán Szabina, Balogh Péter mellé idén Lakatos István, a Bravogroup Holding vezérigazgatója csatlakozott.

Nem semmi izgalmakat tartogatott a csütörtök esti adás. Az idei évad első párosa apa és fia, Kovács György és ifj. Kovács György mérnök-feltalálók voltak, akik műsor történetének legnagyobb befektetésével szerettek volna hazamenni. Egy új sportot és a hozzá kapcsolódó sporteszközt vittek a cápák elé, 500 millió forintot kértek a cég 8 százalékáért cserébe. Nem jártak sikerrel.

A erdélyi fiatalember, Irimiás Gergő 25 évesen nyitotta meg első lángossütőjét a Havana lakótelepen, mely az első évben 12 milliós árbevételt produkált. Ezt szeretne megtriplázni idén egy új egység nyitásával: 5 millió forintot kért, 10 százalékos részesedésért cserébe. Bármennyire szerethető figura is Gergő, nem sikerült meggyőzni a cápákat.

Viola Judit ruhaipari szakember, aki rengeteg időt és pénzt fektetett a vállalkozásába, ám a koronavírus-járvány miatt megtorpant az üzlete. Elsősorban egy európai márka létrehozását szerette volna elérni, újrahasznosított alapanyagból készülő fürdőruhával. 100 millió forintos befektetésért cserébe 10 százalékos részesedést kínált, de ő sem győzte meg a cápákat.

Kállai Jankó vitt mindent a Cápák között első adásában

Kállai Jankó fiatal egyetemista vállalkozása fejlesztéséhez 10 millió forintot kért. Már most is sikeres kézszobor készítő szettjét szeretné tovább fejleszteni, hogy még nagyobb ütemben nőhessen. A fiatal termékét, melyet édesapjával együtt fejlesztett, organikusan növekvő webshopján keresztül értékesíti, mely az első hónapban már 30 milliós bevétellel büszkélkedhet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jankón nem találtak fogást a cápák, fiatal kora ellenére minden kérdésre profin válaszolt, egyenesen le voltak nyűgözve tőle: fiatalkora ellenére érettnek és rendkívül tájékozottnak találták az üzleti életben. 

Én azt gondolom, a mai világban a legnagyobb kihívás az, hogy ki tud eladni, ki tud online marketingből profitot csinálni.

 - mondta Balogh Péter, éppen ezért egyből felajánlott neki 10 millió forintot és a mentorálást, viszont cserébe 20 százalékot kért, és azt, hogy a következő 2 évben a fiatalember új üzletbe ne kezdjen bele. Nagy meglepetésre Lakatos István is tett egy ajánlatot a fiatalmebernek, szintén 20 százalékot kért.

Végül Kállai Jankó Balogh Pétert és Lakatos Istvánt rávette, hogy közösen fektessenek be a cégébe, 8,75-8,75 százalékos részesedésért cserébe.

Érdekesség, hogy - a műsor hazai történetében eddig szokatlan módon - a különdíjakat (K&H az innovációért különdíj jelölése és a Telekom Digitálisan Tettrekész Díj) is Jankó húzta be, a többi kishal pedig üres kézzel távozott a Cápák között 3. évadának első részéből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?