Brutál visszaesés a Tankcsapdánál: mi történt a legendás zenekarral?

2020. október 6. 16:47

Visszaestek a Tankcsapda Music Kft. bevételei - derült ki a céges beszámolóból. A legendás rockzenekar mögött álló cég adózás utáni eredménye is bő 35 millió forinttal kevesebb lett, mint 2018-ban volt, ám a bérköltségek emelkedtek. A Pénzcentrum kiszámolta, mennyit kereshet ezen a cégen keresztül az öt alkalmazott.

Eléggé megcsappantak a Tankcsapda Music Kft. bevételei tavaly: a legendás magyar rockzenekar mögött álló központi cég - amely a többi mellett előadó-művészettel, lemezkiadással, internetes kereskedelemmel, ruházati cikkek kereskedelmével foglalkozik - 2019-re kicsivel több mint 171,3 millió forintnyi nettó árbevételt vallott be, mialatt 2018-ban még bőven 233 millió felett volt ugyanez, 2017-ben pedig több mint 243 millió forint bevétel folyt be a Tankcsapda Kft.-be.

A céges beszámolók alapján a Pénzcentrum megnézte azt is, hogy adózás után mennyi profitot termelt a Tankcsapda Kft. Kiderült, hogy a rockezenekar mögött álló vállalat 2015 óta nem termelt ilyen kevés bevételt Lukács Lászlóéknak: 2019-ben mindössze 11,8 millió forint lett az adózás utáni eredmény, mialatt az ezt megelőző évben még majdnem 48 millió pluszban zárt a cég. Az utóbbi 5 évben a 2017-es jelentette a csúcsot, amikor 74,4 milliós pluszt zenéltek össze.

Az is kiderül, hogy bár több mint 35 millió forinttal kevesebb volt az eredmény, a személyi ráforfdítások tekintetében még nőttek is a bérek a Tankcsapdánál. Mialatt 2018-ban 12,6 milliót költöttek fizetésekre, addig tavaly 14,6 milliót. A Tankcsapda Kft.-nek jó ideje 5 alkalmazottja van, a cégvezető pedig a dobos, Fejes Tamás. Ha leosztjuk a bérköltségeket az alkalmazottak számával, akkor kijön, hogy tavaly átlagosan 243 ezer forint körüli összeget vihettek haza havonta a Tankcsapda Kft. alkalmazottai. Kiderült, hogy a rokkerek nem vettek ki osztalékot a cégből.

A Tankcsapda már egy vállalkozás is

Korábban a zenekar a Portfolionak arról is beszélt: üzleti tekintetben egyértelműen Fejes Tamás a főnök a zenekarban:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ez egy zenekar, aminek a működtetéséhez egyfajta szükséges rossz a gazdasági tevékenység fenntartása. Hármunk közül én értek a legjobban ehhez a dologhoz, vagy inkább nekem van hozzá a legnagyobb érzékem, de ez nem azt jelenti, hogy én gazdasági zseni vagyok. Amikor bekerültem a zenekarba, akkor nem azzal a céllal kerültem be, hogy majd gazdaságilag irányítani fogom a Tankcsapdát, hanem azért, mert kerestek egy dobost. Aztán az élet hozott olyan kérdéseket a zenekar működésével kapcsolatban, amikre én adtam a legjobb válaszokat, ezért törvényszerű lett, hogy ezt az oldalát én viszem a dolognak

- fejtette a ki a dobos.

Olyan szempontból viszont semmiképp nem neveznénk egymást felettesnek vagy beosztottnak, mint például egy hagyományos cégmodellben, ahol a főnök döntése szent. Ilyen szempontból nem a felettesünk a Tomi, nyilván nem akar olyan dolgot keresztülverni rajtunk, amiről meg van győződve, hogy mi pont az ellenkezőjét szeretnénk

- tette hozzá Lukács László.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem