6 °C Budapest

Értékteremtő kisvállalkozásokat húzhat ki a bajból ez a megoldás: vasárnapig lehet jelentkezni a programra

2020. május 5. 21:37

A Nemzetközi Coach Szövetség Magyar Tagozata (ICF), valamint a MagNet Bank nagyszabású segítségnyújtásba kezd. A kezdeményezés keretében azokat az értékalapon működő magyar kis- és középvállalkozásokat segítik, amelyek gazdasági nehézségekkel küzdenek a COVID-19 járvány következtében. A program célja, hogy azokat a magyar kkv-kat támogassa az ingyenes professzionális coaching lehetőségével, amelyek értékteremtő tevékenységet folytatnak.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben példátlan emberi segítségnyújtási hullám vette kezdetét az elmúlt időszakban Magyarországon. Tucatnyi mentálhigiénés szakember, pszichológus, coach és önkéntes ajánlotta fel ingyenes szolgáltatását az arra rászorulóknak. 

A lassan két hónapja tartó pandémia nem csak világszinten, de hazánkban is egyre súlyosabb gazdasági károkat okoz. A helyzetre reagálva fogott össze az ICF és a MagNet Bank, melynek közös együttműködése már hosszú évekre visszanyúlik. Mindkét szervezet kiemelt feladatának tekinti a most kialakuló, értékalapon működés kultúrájának támogatását, ezért hozták létre azt a pro bono programot, amelynek keretében a coaching nyújtotta fejlesztő módszerekkel ingyenesen támogatják a magyar kkv-kat. Az értékalapon működő MagNet szférába többek között biogazdálkodással, a környezetvédelemmel, a helyi energiatakarékossági együttműködések segítése (HETES) programmal, a kutatás-fejlesztéssel, a munkahelyteremtéssel, az egészségüggyel, a kultúra és oktatással és a szociális ellátással foglakozó vállalkozások tartoznak. 

A projektre jelentkezők, a programnak köszönhetően olyan rapid megoldást kaphatnak, az ICF coachai segítségével, melynek köszönhetően fejleszthetik önmagukat és ezáltal vállalkozásukat, valamint fellendíthetik, újjáéleszthetik üzleti tevékenységüket. A kezdeményezés azért is mondható egyedülállónak, mert kifejezetten az értékalapon működő kkv-k megsegítésére eddig hazánkban még nem volt példa. 

A járványhelyzet következtében veszélybe kerültek azok a vállalatok is, amelyeknek pozitív környezet és társadalom formáló erejükre szüksége lesz a társadalomnak a "felépüléshez"

- mondta Erős Barbara, a MagNet Bank területvezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ICF jószolgálati programok a civil szervezeteknek nyújtott leginkább támogatást, azonban a váratlanul kialakult helyzet miatt a kkv-k bajba kerültek, támogatásunkkal pedig megtalálhatják a kiutat a válságból. (...) Egyéni és csoportos coachinggal tudjuk támogatni a vállalkozásokat a krízishelyzetben, ami egy olyan jövőbeni lehetőségre koncentrál, amit a coach segítségével a vezetők, tulajdonosok közösen keresnek és találnak meg, ezután pedig egy akciótervet állítanak fel, megtervezik hogyan fogják megvalósítani a kitűzött célokat, kitől és milyen segítséget kérnek, kiket vonnak be és meghatározzák pontosan mit szeretnének elérni a jövőben

 - mondta Séra Attila PCC, az ICF Jószolgálati program igazgatója. Elmondta azt is:

A kulcs abban van, hogy hajlandók legyünk és akarjunk változtatni azon, ami nem, vagy nem jól működik, a lehetőség minden esetben ott van körülöttünk.

Az ICF és MagNet Bank közös segítő coaching programjára a fent felsorolt, valamelyik MagNet szférába tartozó kis-és középvállalkozások jelentkezését 2020. május 10. éjfélig várják a https://tinyurl.hu/Itmc/ elérhetőségen. A jelentkezés az első 50 vállalatnak garantáltan biztosított.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm