33 °C Budapest
Értékteremtő kisvállalkozásokat húzhat ki a bajból ez a megoldás: vasárnapig lehet jelentkezni a programra

Értékteremtő kisvállalkozásokat húzhat ki a bajból ez a megoldás: vasárnapig lehet jelentkezni a programra

2020. május 5. 21:37

A Nemzetközi Coach Szövetség Magyar Tagozata (ICF), valamint a MagNet Bank nagyszabású segítségnyújtásba kezd. A kezdeményezés keretében azokat az értékalapon működő magyar kis- és középvállalkozásokat segítik, amelyek gazdasági nehézségekkel küzdenek a COVID-19 járvány következtében. A program célja, hogy azokat a magyar kkv-kat támogassa az ingyenes professzionális coaching lehetőségével, amelyek értékteremtő tevékenységet folytatnak.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben példátlan emberi segítségnyújtási hullám vette kezdetét az elmúlt időszakban Magyarországon. Tucatnyi mentálhigiénés szakember, pszichológus, coach és önkéntes ajánlotta fel ingyenes szolgáltatását az arra rászorulóknak. 

A lassan két hónapja tartó pandémia nem csak világszinten, de hazánkban is egyre súlyosabb gazdasági károkat okoz. A helyzetre reagálva fogott össze az ICF és a MagNet Bank, melynek közös együttműködése már hosszú évekre visszanyúlik. Mindkét szervezet kiemelt feladatának tekinti a most kialakuló, értékalapon működés kultúrájának támogatását, ezért hozták létre azt a pro bono programot, amelynek keretében a coaching nyújtotta fejlesztő módszerekkel ingyenesen támogatják a magyar kkv-kat. Az értékalapon működő MagNet szférába többek között biogazdálkodással, a környezetvédelemmel, a helyi energiatakarékossági együttműködések segítése (HETES) programmal, a kutatás-fejlesztéssel, a munkahelyteremtéssel, az egészségüggyel, a kultúra és oktatással és a szociális ellátással foglakozó vállalkozások tartoznak. 

A projektre jelentkezők, a programnak köszönhetően olyan rapid megoldást kaphatnak, az ICF coachai segítségével, melynek köszönhetően fejleszthetik önmagukat és ezáltal vállalkozásukat, valamint fellendíthetik, újjáéleszthetik üzleti tevékenységüket. A kezdeményezés azért is mondható egyedülállónak, mert kifejezetten az értékalapon működő kkv-k megsegítésére eddig hazánkban még nem volt példa. 

A járványhelyzet következtében veszélybe kerültek azok a vállalatok is, amelyeknek pozitív környezet és társadalom formáló erejükre szüksége lesz a társadalomnak a "felépüléshez"

- mondta Erős Barbara, a MagNet Bank területvezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ICF jószolgálati programok a civil szervezeteknek nyújtott leginkább támogatást, azonban a váratlanul kialakult helyzet miatt a kkv-k bajba kerültek, támogatásunkkal pedig megtalálhatják a kiutat a válságból. (...) Egyéni és csoportos coachinggal tudjuk támogatni a vállalkozásokat a krízishelyzetben, ami egy olyan jövőbeni lehetőségre koncentrál, amit a coach segítségével a vezetők, tulajdonosok közösen keresnek és találnak meg, ezután pedig egy akciótervet állítanak fel, megtervezik hogyan fogják megvalósítani a kitűzött célokat, kitől és milyen segítséget kérnek, kiket vonnak be és meghatározzák pontosan mit szeretnének elérni a jövőben

 - mondta Séra Attila PCC, az ICF Jószolgálati program igazgatója. Elmondta azt is:

A kulcs abban van, hogy hajlandók legyünk és akarjunk változtatni azon, ami nem, vagy nem jól működik, a lehetőség minden esetben ott van körülöttünk.

Az ICF és MagNet Bank közös segítő coaching programjára a fent felsorolt, valamelyik MagNet szférába tartozó kis-és középvállalkozások jelentkezését 2020. május 10. éjfélig várják a https://tinyurl.hu/Itmc/ elérhetőségen. A jelentkezés az első 50 vállalatnak garantáltan biztosított.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?