29 °C Budapest
Értékteremtő kisvállalkozásokat húzhat ki a bajból ez a megoldás: vasárnapig lehet jelentkezni a programra

Értékteremtő kisvállalkozásokat húzhat ki a bajból ez a megoldás: vasárnapig lehet jelentkezni a programra

2020. május 5. 21:37

A Nemzetközi Coach Szövetség Magyar Tagozata (ICF), valamint a MagNet Bank nagyszabású segítségnyújtásba kezd. A kezdeményezés keretében azokat az értékalapon működő magyar kis- és középvállalkozásokat segítik, amelyek gazdasági nehézségekkel küzdenek a COVID-19 járvány következtében. A program célja, hogy azokat a magyar kkv-kat támogassa az ingyenes professzionális coaching lehetőségével, amelyek értékteremtő tevékenységet folytatnak.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben példátlan emberi segítségnyújtási hullám vette kezdetét az elmúlt időszakban Magyarországon. Tucatnyi mentálhigiénés szakember, pszichológus, coach és önkéntes ajánlotta fel ingyenes szolgáltatását az arra rászorulóknak. 

A lassan két hónapja tartó pandémia nem csak világszinten, de hazánkban is egyre súlyosabb gazdasági károkat okoz. A helyzetre reagálva fogott össze az ICF és a MagNet Bank, melynek közös együttműködése már hosszú évekre visszanyúlik. Mindkét szervezet kiemelt feladatának tekinti a most kialakuló, értékalapon működés kultúrájának támogatását, ezért hozták létre azt a pro bono programot, amelynek keretében a coaching nyújtotta fejlesztő módszerekkel ingyenesen támogatják a magyar kkv-kat. Az értékalapon működő MagNet szférába többek között biogazdálkodással, a környezetvédelemmel, a helyi energiatakarékossági együttműködések segítése (HETES) programmal, a kutatás-fejlesztéssel, a munkahelyteremtéssel, az egészségüggyel, a kultúra és oktatással és a szociális ellátással foglakozó vállalkozások tartoznak. 

A projektre jelentkezők, a programnak köszönhetően olyan rapid megoldást kaphatnak, az ICF coachai segítségével, melynek köszönhetően fejleszthetik önmagukat és ezáltal vállalkozásukat, valamint fellendíthetik, újjáéleszthetik üzleti tevékenységüket. A kezdeményezés azért is mondható egyedülállónak, mert kifejezetten az értékalapon működő kkv-k megsegítésére eddig hazánkban még nem volt példa. 

A járványhelyzet következtében veszélybe kerültek azok a vállalatok is, amelyeknek pozitív környezet és társadalom formáló erejükre szüksége lesz a társadalomnak a "felépüléshez"

- mondta Erős Barbara, a MagNet Bank területvezetője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ICF jószolgálati programok a civil szervezeteknek nyújtott leginkább támogatást, azonban a váratlanul kialakult helyzet miatt a kkv-k bajba kerültek, támogatásunkkal pedig megtalálhatják a kiutat a válságból. (...) Egyéni és csoportos coachinggal tudjuk támogatni a vállalkozásokat a krízishelyzetben, ami egy olyan jövőbeni lehetőségre koncentrál, amit a coach segítségével a vezetők, tulajdonosok közösen keresnek és találnak meg, ezután pedig egy akciótervet állítanak fel, megtervezik hogyan fogják megvalósítani a kitűzött célokat, kitől és milyen segítséget kérnek, kiket vonnak be és meghatározzák pontosan mit szeretnének elérni a jövőben

 - mondta Séra Attila PCC, az ICF Jószolgálati program igazgatója. Elmondta azt is:

A kulcs abban van, hogy hajlandók legyünk és akarjunk változtatni azon, ami nem, vagy nem jól működik, a lehetőség minden esetben ott van körülöttünk.

Az ICF és MagNet Bank közös segítő coaching programjára a fent felsorolt, valamelyik MagNet szférába tartozó kis-és középvállalkozások jelentkezését 2020. május 10. éjfélig várják a https://tinyurl.hu/Itmc/ elérhetőségen. A jelentkezés az első 50 vállalatnak garantáltan biztosított.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?