Így lehetne pikk-pakk jobb hely az irodád: alig kerülne valamibe

Így lehetne pikk-pakk jobb hely az irodád: alig kerülne valamibe

2019. október 20. 18:32

Utálod az irodád? Nem vagy egyedül. A munkavállalók közel fele elégedetlen, ezen változtatni viszont közel sem annyira drága, mint elsőre gondolnánk - derült ki egy friss kutatásból.

Az irodában dolgozók nagyjából fele-fele arányban elégedettek (51,2%), illetve elégedetlenek (48,8) irodájuk berendezéséve - derült ki a Dodo Home 2019-es irodabútor felméréréséből, amiben összesen 1719-en mondták el a véleményüket, közülük 1580-an végeznek irodai munkát, a statisztika az ő válaszaikat vette figyelembe. 

A főninek jobb?

Az ember azt gondolná, hogy na persze, bezzeg a főnök irodája jobb. De nem ez a helyzet. Legalábbis az elégedettséget tekintve. Az eredmények azt mutatják, hogy a közép-, és felsővezetők még az átlagnál is jóval elégedettlenebbek saját irodájukkal. A statisztikákból az is látszik, hogy a közép, -felsővezetők csupán 17, 16 százaléka elégedett irodabútorával, míg a vállalkozók 83 százaléka.

Ez utóbbi eredmény nem meglepő, hiszen a vállakozók legtöbbször egyszemélyben döntenek irodájuk berendezéséről, míg a nagy cégeknél minden standardizálva van. Emiatt a berendezés nem alkalmazkodik az egyéni igényekhez

- mondta Vitvera Gábor, a ​Dodo Home​ ügyvezetője.

Kényelmes vagy praktikus? 

Milyennek kell lennie egy irodának? Leginkább praktikusnak és kényelmesnek. És nem is teljesítenek ebben olyan rosszul a magyar irodák. Főleg, ami a praktikumot illeti. A dolgozóktöbb, mint 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy praktikusnak találja munkahelyét. De mi a helyzet a kényelemmel? Itt már egy kicsit árnyaltabb a kép. Csupán egy vékony, 51 százalékos többség mondja kényelmesnek az irodáját.

Szóval a munkahelyek inkább praktikusak, mint kényelmesek. Ez talán rendben is van így, hiszen végülis dolgozni járunk be, nem pedig ejtőzni, ugyanakkor a kényelmes irodaiberendezés javíthatja dolgozóink alaphangulatát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szék mehet

A legtöbben széküket cserélnék ki, ha tehetnék. A válaszadók többsége a ​széket​ és az íróasztalt cserélné ki irodájában, vagyis a kétlegfontosabb bútordarabot. Dobogós még a tárolószekrény, és akadnak szép számmal olyanok is, akik mindent cserélnének szívük szerint. (Bár nem bútordarab, de mivel a kérdőíven volt szabadszavas mező, ezért páran itt is jelezték, hogy szerintük bizony itt lenneaz ideje a nyomtató cseréjének is.)

Mi az elégedettség ára?

Vagyis mennyit kellene költeni a munkavállalók szerint irodájukra, hogy maximálisanelégedettek legyenek? A legtöbben megelégednének 100-200 ezer forint értékű új bútorral, maximum 500 ezerforintos ráfordítással pedig a munkavállalók döntő többsége, 97,5 százléka is elégedett lenne.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?