17 °C Budapest

Így lehetne pikk-pakk jobb hely az irodád: alig kerülne valamibe

2019. október 20. 18:32

Utálod az irodád? Nem vagy egyedül. A munkavállalók közel fele elégedetlen, ezen változtatni viszont közel sem annyira drága, mint elsőre gondolnánk - derült ki egy friss kutatásból.

Az irodában dolgozók nagyjából fele-fele arányban elégedettek (51,2%), illetve elégedetlenek (48,8) irodájuk berendezéséve - derült ki a Dodo Home 2019-es irodabútor felméréréséből, amiben összesen 1719-en mondták el a véleményüket, közülük 1580-an végeznek irodai munkát, a statisztika az ő válaszaikat vette figyelembe. 

A főninek jobb?

Az ember azt gondolná, hogy na persze, bezzeg a főnök irodája jobb. De nem ez a helyzet. Legalábbis az elégedettséget tekintve. Az eredmények azt mutatják, hogy a közép-, és felsővezetők még az átlagnál is jóval elégedettlenebbek saját irodájukkal. A statisztikákból az is látszik, hogy a közép, -felsővezetők csupán 17, 16 százaléka elégedett irodabútorával, míg a vállalkozók 83 százaléka.

Ez utóbbi eredmény nem meglepő, hiszen a vállakozók legtöbbször egyszemélyben döntenek irodájuk berendezéséről, míg a nagy cégeknél minden standardizálva van. Emiatt a berendezés nem alkalmazkodik az egyéni igényekhez

- mondta Vitvera Gábor, a ​Dodo Home​ ügyvezetője.

Kényelmes vagy praktikus? 

Milyennek kell lennie egy irodának? Leginkább praktikusnak és kényelmesnek. És nem is teljesítenek ebben olyan rosszul a magyar irodák. Főleg, ami a praktikumot illeti. A dolgozóktöbb, mint 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy praktikusnak találja munkahelyét. De mi a helyzet a kényelemmel? Itt már egy kicsit árnyaltabb a kép. Csupán egy vékony, 51 százalékos többség mondja kényelmesnek az irodáját.

Szóval a munkahelyek inkább praktikusak, mint kényelmesek. Ez talán rendben is van így, hiszen végülis dolgozni járunk be, nem pedig ejtőzni, ugyanakkor a kényelmes irodaiberendezés javíthatja dolgozóink alaphangulatát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A szék mehet

A legtöbben széküket cserélnék ki, ha tehetnék. A válaszadók többsége a ​széket​ és az íróasztalt cserélné ki irodájában, vagyis a kétlegfontosabb bútordarabot. Dobogós még a tárolószekrény, és akadnak szép számmal olyanok is, akik mindent cserélnének szívük szerint. (Bár nem bútordarab, de mivel a kérdőíven volt szabadszavas mező, ezért páran itt is jelezték, hogy szerintük bizony itt lenneaz ideje a nyomtató cseréjének is.)

Mi az elégedettség ára?

Vagyis mennyit kellene költeni a munkavállalók szerint irodájukra, hogy maximálisanelégedettek legyenek? A legtöbben megelégednének 100-200 ezer forint értékű új bútorral, maximum 500 ezerforintos ráfordítással pedig a munkavállalók döntő többsége, 97,5 százléka is elégedett lenne.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem