Így lehetne pikk-pakk jobb hely az irodád: alig kerülne valamibe

Így lehetne pikk-pakk jobb hely az irodád: alig kerülne valamibe

2019. október 20. 18:32

Utálod az irodád? Nem vagy egyedül. A munkavállalók közel fele elégedetlen, ezen változtatni viszont közel sem annyira drága, mint elsőre gondolnánk - derült ki egy friss kutatásból.

Az irodában dolgozók nagyjából fele-fele arányban elégedettek (51,2%), illetve elégedetlenek (48,8) irodájuk berendezéséve - derült ki a Dodo Home 2019-es irodabútor felméréréséből, amiben összesen 1719-en mondták el a véleményüket, közülük 1580-an végeznek irodai munkát, a statisztika az ő válaszaikat vette figyelembe. 

A főninek jobb?

Az ember azt gondolná, hogy na persze, bezzeg a főnök irodája jobb. De nem ez a helyzet. Legalábbis az elégedettséget tekintve. Az eredmények azt mutatják, hogy a közép-, és felsővezetők még az átlagnál is jóval elégedettlenebbek saját irodájukkal. A statisztikákból az is látszik, hogy a közép, -felsővezetők csupán 17, 16 százaléka elégedett irodabútorával, míg a vállalkozók 83 százaléka.

Ez utóbbi eredmény nem meglepő, hiszen a vállakozók legtöbbször egyszemélyben döntenek irodájuk berendezéséről, míg a nagy cégeknél minden standardizálva van. Emiatt a berendezés nem alkalmazkodik az egyéni igényekhez

- mondta Vitvera Gábor, a ​Dodo Home​ ügyvezetője.

Kényelmes vagy praktikus? 

Milyennek kell lennie egy irodának? Leginkább praktikusnak és kényelmesnek. És nem is teljesítenek ebben olyan rosszul a magyar irodák. Főleg, ami a praktikumot illeti. A dolgozóktöbb, mint 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy praktikusnak találja munkahelyét. De mi a helyzet a kényelemmel? Itt már egy kicsit árnyaltabb a kép. Csupán egy vékony, 51 százalékos többség mondja kényelmesnek az irodáját.

Szóval a munkahelyek inkább praktikusak, mint kényelmesek. Ez talán rendben is van így, hiszen végülis dolgozni járunk be, nem pedig ejtőzni, ugyanakkor a kényelmes irodaiberendezés javíthatja dolgozóink alaphangulatát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szék mehet

A legtöbben széküket cserélnék ki, ha tehetnék. A válaszadók többsége a ​széket​ és az íróasztalt cserélné ki irodájában, vagyis a kétlegfontosabb bútordarabot. Dobogós még a tárolószekrény, és akadnak szép számmal olyanok is, akik mindent cserélnének szívük szerint. (Bár nem bútordarab, de mivel a kérdőíven volt szabadszavas mező, ezért páran itt is jelezték, hogy szerintük bizony itt lenneaz ideje a nyomtató cseréjének is.)

Mi az elégedettség ára?

Vagyis mennyit kellene költeni a munkavállalók szerint irodájukra, hogy maximálisanelégedettek legyenek? A legtöbben megelégednének 100-200 ezer forint értékű új bútorral, maximum 500 ezerforintos ráfordítással pedig a munkavállalók döntő többsége, 97,5 százléka is elégedett lenne.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24