24 °C Budapest
Kifakadt a pénzügyminiszter: itthon nemzeti sportnak számít az adóelkerülés

Kifakadt a pénzügyminiszter: itthon nemzeti sportnak számít az adóelkerülés

Pénzcentrum
2019. július 25. 15:30

Varga Mihály Tusványoson tartott egy rövid előadást hazánk versenyképességéről. A magyar pénzügyminiszter nagyon nem elégedett a magyar kis- és középvállalkozások általános mentalitásával - számol be az Index.

Varga Mihály ismét kifejezte őszinte elégedetlenségét a magyar kis- és középvállalkozói szektorral kapcsolatban:

Mintha a kkv-knál több energia menne el az adóelkerülésre, mint a termék eladására.

Itt a legfontosabb feladatnak az elkényelmesedés elleni küzdelmet nevezte. Varga szerint még mindig a legfőbb probléma, hogy a kkv-k jó része az adó be nem fizetésére alapozza az üzleti modelljét. Elmondása szerint rengeteget tettek azért, hogy feketegazdaságot visszaszorítsák, de még mindig nemzeti sportnak számít az adó elkerülése. Varga azt ajánlotta, hogy ne exportpiacot keressenek először, hanem otthon építse fel magát mindenki.

A Kárpát-medence vállalkozóinak is üzenetet küldött: szerinte szorosabb együttműködés kívánatos a magyar állam, a magyarországi önkormányzatok és cégek és a határon túli vállalkozások között. "Fontosak a rendezvények, a székely fesztivál, testvérvárosi kapcsolatok, de ezek most megmaradnak politikai és kulturális szinten, de mélyebbre nem megyünk, holott lehetne."

Varga azt mondta, a kormány azt szeretné, ha minél több önkormányzat, nagyobb cég bekapcsolódna ebbe a folyamatba, és például nemzetpolitikai szempontokat érvényesítenének, amikor üzleti partnert választanak, vagy arról döntenek, honnan rendelik meg a szükséges termékeket. "Ne legyünk szemérmesek, tőlünk nyugatabbra ezt sokkal direktebben csinálják" - mondta Varga, aki szerint az osztrákoknál fel sem merül, hogy ne osztrák cégtől rendeljék meg azokat a termékeket, amelyeket lehet.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?