Kifakadt a pénzügyminiszter: itthon nemzeti sportnak számít az adóelkerülés

Pénzcentrum
2019. július 25. 15:30

Varga Mihály Tusványoson tartott egy rövid előadást hazánk versenyképességéről. A magyar pénzügyminiszter nagyon nem elégedett a magyar kis- és középvállalkozások általános mentalitásával - számol be az Index.

Varga Mihály ismét kifejezte őszinte elégedetlenségét a magyar kis- és középvállalkozói szektorral kapcsolatban:

Mintha a kkv-knál több energia menne el az adóelkerülésre, mint a termék eladására.

Itt a legfontosabb feladatnak az elkényelmesedés elleni küzdelmet nevezte. Varga szerint még mindig a legfőbb probléma, hogy a kkv-k jó része az adó be nem fizetésére alapozza az üzleti modelljét. Elmondása szerint rengeteget tettek azért, hogy feketegazdaságot visszaszorítsák, de még mindig nemzeti sportnak számít az adó elkerülése. Varga azt ajánlotta, hogy ne exportpiacot keressenek először, hanem otthon építse fel magát mindenki.

A Kárpát-medence vállalkozóinak is üzenetet küldött: szerinte szorosabb együttműködés kívánatos a magyar állam, a magyarországi önkormányzatok és cégek és a határon túli vállalkozások között. "Fontosak a rendezvények, a székely fesztivál, testvérvárosi kapcsolatok, de ezek most megmaradnak politikai és kulturális szinten, de mélyebbre nem megyünk, holott lehetne."

Varga azt mondta, a kormány azt szeretné, ha minél több önkormányzat, nagyobb cég bekapcsolódna ebbe a folyamatba, és például nemzetpolitikai szempontokat érvényesítenének, amikor üzleti partnert választanak, vagy arról döntenek, honnan rendelik meg a szükséges termékeket. "Ne legyünk szemérmesek, tőlünk nyugatabbra ezt sokkal direktebben csinálják" - mondta Varga, aki szerint az osztrákoknál fel sem merül, hogy ne osztrák cégtől rendeljék meg azokat a termékeket, amelyeket lehet.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm