11 °C Budapest

Merni kell nagyot álmodni: ez lenne a sikeres vállalkozás titka?

2019. április 20. 10:01

Nincsenek könnyű helyzetben a magyar kkv-k: olyan kihívásokkal kell szembenézniük, mint a termelékenység növelése, a munkaerőhiány vagy a versenyképesség javítása. Nagy Viktor, a kiskunhalasi Pannon Pur Kft. ügyvezető igazgatója szerint a sikeres vállalkozás titka az, hogy merni kell nagyot álmodni. Ők kötőelemek kereskedelmével foglalkoznak, termékpalettájukon megtalálható a purhab, a szilikon, a szegecs, a tipli, és idén kezdik el kiskunhalasi telephelyükön utasszállító repülőgépek konyhablokkjait készíteni.

Purhab, szilikon, csavar, ez volt a fő kereskedési irány, idén pedig utasszállító repülőgépek konyhablokkjait kezdi gyártani a kiskunhalasi Pannon Pur Kft. Ehhez egy egykori bútorgyár épületegyüttesét vásárolták meg, ahol már zajlanak a felújítási munkák. A beruházáshoz szükséges költségeket önerőből, pályázati forrásból és hitelből teremti elő a cég.

Folyamatosan kerestük az új lehetőségeket: volt egy légi-ipari beszállításunk, ami arra ösztönzött bennünket, hogy érdemes ezen a területen is terjeszkednünk. Egy kutatás-fejlesztési pályázat keretében tudtunk egy speciális célgépet kifejleszteni, ezzel elkezdhetjük a gyártást

- mondta a Portfolio-nak Nagy Viktor, a cég ügyvezető igazgatója.

Olyan fejlesztési lehetőséget kerestem, amely képes a céget új növekedési pályára állítani, hogy ez sikerül-e, az majd kiderül

- tette hozzá. Szerinte a siker titka az, hogy merni kell nagyot álmodni: ha már megvan, mi is a cél, csak a megvalósításhoz vezető utat kell megtalálni, amelyben egy megbízható pénzintézet sokat segíthet.

A cég 2014 óta tartozik az OTP Bank ügyfelei közé. "Olyan ajánlattal álltak elő, hogy sikerült rávenniük bennünket, hogy váltsunk bankot. Nem bántuk meg. Az OTP Business Nagykövet Programra is a fiókvezető hívta fel a figyelmünket, és sokat profitálunk abból, hogy bekerültünk a programba: több üzleti kapcsolat is született a rendezvények során" - tette hozzá Nagy Viktor.

"Széles a termékpalettánk, igyekszünk kielégíteni az igényeket: van, akinek a napi likviditás biztosításához van szüksége segítsége, más nagyobb beruházást tervez. Ebben tudunk segítséget nyújtani, biztosítani a gördülékeny ügyintézést, a rugalmasságot" - mondta Lengyel-Kiss Aliz, a kiskunhalasi OTP Bank fiókvezetője.

TÁMOGATOTT TARTALOM
Az OTP Business Nagykövet Program médiatámogatója a Portfolio Csoport
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm