32 °C Budapest
Örülhetnek a vállalkozások: könnyebb lesz hitelt felvenniük

Örülhetnek a vállalkozások: könnyebb lesz hitelt felvenniük

2018. május 2. 19:30

Akár egyetlen igazolás beadása nélkül, öt napon belül több tízmilliós kölcsönhöz juthatnak a vállalkozók.Amennyiben mélyebben is érdekelnek a vállalkozások vagy te is vállalkozó vagy, gyere el május 3-i rendezvényünkre, ahol a magyar cégek külföldi piacra lépési esélyeiről és a digitalizáció kihívásairól is szó lesz. Előadást tart majd a Nanushka divatcég digitális igazgatója, illetve a Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ és a Google egy-egy munkatársa is. A rendezvény, melyet a Google Magyarország támogat, INGYENES, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tudsz megtenni.

A Magyar Nemzeti Bank nemrég jelentette be, hogy a 2014-ben közölt 5-10 százalék helyett immáron a vállalati hitelek évi 10-15 százalékos növekedését is egészségesnek tartaná. Előrejelzése szerint a vállalati hitelállomány GDP-ben mért aránya 2030-ra a mai 17 százalékról 30 százalékra emelkedhet. Mindez elképzelhetetlen a kisebb vállalkozások hitelfelvételének dinamikus bővülése nélkül. Ezek a cégek teszik ki a működő hazai vállalkozások több mint 90 százalékát, foglalkoztatják a munkavállalók felét, és adják a GDP negyedét. A mikro és a kkv-szegmens hitelellátottsága azonban az elmúlt évek gyors növekedése ellenére elmarad a nagyobb vállalatokétól.

Minél kisebb egy vállalkozás, annál jobban le kell venni a válláról az adminisztrációs terhet

- fogalmazott Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozási üzletágának vezetője.

A bank új intézkedései nyomán ugyanis 75 millió forintig kínál maximum ötéves időtartamra kiterjedő folyószámla- és akár tízéves futamidejű eseti hitelt, miközben nem követel meg tárgyi fedezetet, nem jegyez be jelzálogjogot. A kölcsönök bármikor, bármilyen célra felhasználhatóak, így hitelkiváltásra is.

A bevezetett új rendszer szerint a bank a legbonyolultabb esetben sem kér három papírnál többet. Nullás adóigazolás, az esetlegesen máshol vezetett számla forgalmi igazolása és - egyéni vállalkozók, őstermelők esetében - az előző évek adóbevallásai szükségesek csupán.

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 18. 09:25