17 °C Budapest
Ez lehet a kkv-k egyetlen esélye az életben maradásra?

Ez lehet a kkv-k egyetlen esélye az életben maradásra?

2018. február 18. 10:00

Az agilitás javítása kiemelt fontosságú azon európai kis- és középvállalatok vezetőinek, akik a modern munkahelyben rejlő előnyöket szeretnék kihasználni.

A megkérdezett 1608 kkv vezetőinek többsége (86%) azt állítja, hogy a 2018-as évben üzleti agilitásuk fejlesztésére összpontosítanak. A válaszadók fele (51%) kifejezetten olyan új technológiákat tervez bevezetni, amelyek segítségével gyorsabban reagálhatnak az új trendekre és lehetőségekre, míg 52 százalékuk azt mondja, hogy a korszerű munkahelyi technológia előnyei nélkül öt éven belül elbukhatnak - derült ki a Ricoh Europe megbízásából készített tanulmányból.

Az kkv-k döntéshozói egyértelműen olyan technológiákat részesítenek előnyben, amelyek közvetlenül kielégítik az alapvető munkavállalói igényeket. Úgy vélik, hogyaz automatizálás (72%), az adatelemzés (64%), a dokumentumkezelés (62%) és a videokonferencia (56%) lesz a leginkább kedvező hatással üzleti tevékenységükre.

Nyilvánvaló, hogy az agilitás témaköre a kkv-k napirendjén szerepel, és az üzleti vezetők megítélése szerint ez nemcsak a nagyvállalatok számára rendkívüli fontosságú

- mondta el Javier Diez-Aguirre, a Ricoh Europe alelnöke, aki hozzátette azt is, "hogy a kkv-k vezetőit nem tévesztik meg az olyan technológiák, mint a VR és a blockchain. Ehelyett bölcsen olyan eszközökbe fektetnek, amelyek valódi, pozitív hatással lesznek mindennapjainkra. Akik eddig még nem tették meg, muszáj elgondolkodniuk azon, hogy a technológia miképpen teszi lehetővé a munkavállalóik számára a gyorsabb és intelligensebb munkavégzést, ezáltal agilisabbá téve üzleti tevékenységüket.

Ha ezt nem teszik meg, hamar szembesülhetnek a piaci lemaradásukkal, mely bukásukhoz vezethet.

Az intelligens munkahelyi technológiák teljesítménybeni és innovációs előnyei egyértelműen kulcsfontosságúak az üzleti sikerhez. A megkérdezettek 70 százalékkuk szervezetük sikerességének fő okaként a technológiát emelte ki, amely valóban erős érv az egyes munkahelyek digitális korszerűsítése mellett.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?