15 °C Budapest
Építkeznél? Nincs jó hírünk

Építkeznél? Nincs jó hírünk

2017. december 9. 17:30

Annak ellenére, hogy 35 ezer munkavállalóval tbben dolgoznak most az építőiparban, mint 2013-ban, nagy kihívást jelent az építőipar teljesítőképességének növelése és hatékonyabbá tétele, valamint az ágazatban dolgozók képzése.

Noha többen dolgoznak most az építőiparban, mint négy évvel ezelőtt, nagy kihívást jelent az építőipar teljesítőképességének növelése és hatékonyabbá tétele, valamint az ágazatban dolgozók képzése - írja az Index.

Az építőipar teljesítménye várhatóan 2300 milliárd forint körül alakul az idén, ez egyébként 25-27 százalékkal több a tavalyinál, csakhogy Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnökeszerint a kereslet és az ágazat jelenlegi kapacitása közötti jelentős eltérés feszültséget okoz majd 2018-ban. Koji László arról is beszélt, hogy gond, hogy az ágazatban dolgozó vállalkozások az elmúlt tíz évben alig költöttek beruházásra, és most szükségük van technológiai, informatikai fejlesztésekre, és ezekhez állami, illetve uniós támogatásokra is.

Komoly gondot jelent az is, hogy az építőiparban dolgozó munkavállalók között jelentős az építőipari szakképzettség nélküliek aránya. Nagy kihívásként értékelte, hogy egyszerre kellene a munkavállalókat hatékonyan foglalkoztatni, ugyanakkor be is kéne őket tanítani.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20