13 °C Budapest
Veszélyes játék: egyetlen lapra tett fel mindent Németh Kristóf

Veszélyes játék: egyetlen lapra tett fel mindent Németh Kristóf

2017. június 5. 15:21

Mindent egy lapra tett fel Németh Kristóf. A színész, rendező magánszínházat indít, amelynek fix játszóhelye még nincs, de a Fórum Teát­rum Nonprofit Kft. máris készül új darabokkal, és az Uránia Nemzeti Filmszínházban kezdi meg a működését.

Szinte minden színházi felkérést visszautasítottam, és komoly anyagi vonzata is van a történetnek

 - árulta el Németh a Blikknek.

Ez egy egyszemélyes vállalkozás, nagyon sok pénzt raktam bele. Mivel a pontos részletek üzleti titok részét képezik, csak annyit árulhatok el, hogy a teljes befektetés hetven százaléka saját forrás

- mondta a színész, aki tavaly októberben hagyta el a Játékszínt, amelynek éveken keresztül volt az ügyvezető igazgatója. Nézeteltérése támadt a többi tulajdonostárssal, ezért úgy döntött, továbbáll.

"Eldöntöttem, igazgatóként nem közösködöm tovább! Ez egy ilyen szakma, itt versenytársak, ellenlábasok vannak, el kell fogadni" - mondta Németh, akinek 30 százalékos tulajdonrésze van egykori színházában, ám az új már egyszemélyes vállalkozás lesz. 

A színész/rendező ugyanis egy magánszínházat indít, amelynek fix játszóhelye még nincs, de a Fórum Teát­rum Nonprofit Kft. máris készül új darabokkal, és az Uránia Nemzeti Filmszínházban kezdi meg a működését. Emellett a Stefánia Palotában is játszanak majd, és partnerük még a Fővárosi Nagycirkusz, valamint a gödöllői Művészetek Háza is.

Egy jó döntéssel sokat spórolhatunk

Németh azt nyilatkozta, biztosre veszi, hogy élete egyik legjobb időszaka kezdődik, ugyanakkor elismerte, anyagilag megviselte az indulás. Az induló vállalkozásoknál nagyon nem mindegy, milyen számlacsomagot vagy épp hitelt választanak - a megfelelő konstrukcióval rengeteget lehet spórolni.

Az induló vállalkozások elsősorban a szegmensre jellemző, klasszikusnak mondható banki termékeket igénylik. Alapvető igény a bankszámlavezetés, ez egyszer jogszabályi kötöttség is, valamint a gazdálkodás átláthatósága miatt is elengedhetetlen. A magyarországi bankok nagy része dedikált számlaterméket kínál az induló vállalkozások számára, ezen számlacsomagok jellemzően 1-2 évig nyújtanak kedvezményes szolgáltatásokat, díjakat

- mondta el a Pénzcentrum érdeklődésére korábban Huszár István, az Erste Bank mikrovállalati szegmensének osztályvezetője. Hozzátette, kifejezetten fontos, hogy a vállalkozás működéséhez és igényeihez illeszkedő számlacsomagot válasszanak az ügyfelek, mivel ez elősegíti a banki költségek alacsonyan tartását.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Végeztünk egy gyors számolást a Pénzcentrum céges bankszámla összehasolnító kalkulátorával. Nézzünk egy példát: 20 millió forintos éves árbevétellel és havi 2 (max. 84 ezer forintos) bankon kívüli átutalással számolva a kalkulátorunk szerint az OTP Kisvállalkozói START számlacsomagnál a legkedvezőbb a kezdeti éves összköltség szempontjából. Ez 6440 forint, de később 21 ezer forint fölé emelkedik. A kezdeti éves összköltséget tekintve a második legalacsonyabb csomagot is az OTP kínálja. Az OTP Kisvállalkozói E-számlacsomag kezdeti éves költsége 8360 forint, később viszont 65 196 forint. A harmadik helyen a Gránit Bank vállalkozói Startup számlacsomagja áll, aminek kezdeti éves összeköltsége 8 976 forint, később pedig 16 976 forint.

Címlapfotó: Zih Zsolt/ MTI


 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?