Az adócsökkentés menthetné meg a magyar szállodaipart

Az adócsökkentés menthetné meg a magyar szállodaipart

Pénzcentrum
2017. április 10. 09:00

Szükség van bérfejlesztésre a turizmus növekedéséhez, aminek nagyon jó alapot adhatna a szállásszolgáltatás 18 százalékos áfájának 5 százalékra mérséklése - írja a Magyar Idők.

A hazai szobakapacitás hatvan százalékát lefedő szövetség elnöke szerint az európai viszonylatban is szerény, átlagos magyar szobaárakból nehéz magasabb fizetéseket adni, ezért új erőforrásokra van szükség, például a szállásszolgáltatás áfájának csökkentésére - mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Hozzátette:

egy modellszámítás szerint ha csupán 3-4-5 évre rögzítenék a kedvezményes áfát, a szállodaipar versenyképessége akkor is ugrásszerűen fejlődhetne már rövid távon is.

Hangsúlyozta: az üzemeltetők az adócsökkentés révén nem a nyereséget akarják növelni, a többlet nagy részét ágazati szinten a bérek emelésére fordítanák, emellett megfelelő alapot adna a fejlesztésekhez, ugyanis rengeteg beruházás elmaradt a válság éveiben, amiket pótolni, folytatni kell, mert a minőségi szolgáltatásokon alapuló versenyképességet szolgálják.

Szólt arról is, hogy az áfacsökkentés látszólag áldozatot igényelne a költségvetéstől, azonban több európai ország példája már mutatja, hogy utóbb hatékonynak bizonyulhat, új munkahelyeket is teremtene, és végső soron nagyobb adóbevételeket eredményez az államkasszának. Emellett a turizmusba fektetett minden állami pénz ezen a területen valóban helyben marad. Könnyid László szerint ideje a közös gondolkodáson alapuló megújulásnak az ágazatban, ebben pedig partner a kormányzat.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?