Vérprofi CBA-s trükkel fosztják ki a vásárlókat

2017. március 2. 14:36

A CBA nemrég Facebook-oldalán tette közzé, hogy bűnözői csoportok visszaélnek a nevével. Futárnak adják ki magukat, akik az üzletlánc nyereménycsomagját adják át, és több ezer forintos szállítási költséget kérnek az áldozatoktól.

Újabb trükkös átveréssel próbálkoznak bűnszervezetek: a CBA nevével próbálnak visszaélni, és pénzt kicsalni az áldozatoktól. Az üzletlánc közösségi oldalán tett közzé egy felhívást:

Tudomásunkra jutott az a sajnálatos tény, hogy az elmúlt időszakban ismét bűnözői csoportok a CBA nevével visszaélve próbálják megkárosítani vásárlóinkat. A legtipikusabb módszer a következő: az elkövető egy futárszolgálat munkatársának adja ki magát és arról tájékoztatja az általa felkeresett személyt, hogy a CBA nyereménysorsolásán megnyert ajándékcsomagot szeretné átadni a számára. Az elkövető több ezer forint szállítási költség megfizetését kéri, amely elmondása szerint feltétele a nyeremény átadásának. Felhívjuk Kedves Mindnyájuk figyelmét arra, a CBA által szervezett nyereményjátékok során a nyerteseket minden esetben levélben tájékoztatjuk, tehát nem történik olyan, hogy kiértesítés nélkül bárkit is személyesen felkeresnénk. Kérjük, ne higgyenek a csalóknak, akik a CBA jó hírnevét felhasználva kívánják megkárosítani Önöket!"

- olvasható az üzletlánc Facebook oldalán.

Arról nincs információ, hogy hány esetben károsítottak meg vásárlókat a csalók, vélhetően az áldozatok többsége nem jelenti az átverést. Ne dőlj be ennek a trükknek, ha valóban ajándék érkezik, előtte levélben tájékoztatja az üzletlánc a nyerteseket.

Nem először fordul elő

A bűnözőknek nem új módszere, hogy nyereményjátékra hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni az áldozatoktól. Három hónapja a rendőrség hívta fel a figyelmet egy hasonló esetre, miszerint országos szinten megjelentek azok a szélhámosok, akik ismeretlen számról hívják fel áldozataikat, és magukat telefontársaság vagy egy cég munkatársának kiadva közlik velünk, hogy egy nyereményjátékon pénzösszeget, vagy nagy értékű tárgyat nyertek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Csalásra irányuló telefonálás elkövetője nyájas hangon arra kérte a sértettet, hogy telefonos egyenlegfeltöltést hajtson végre. A becsapott félt egy a lakhelyéhez közeli ATM automatához irányította és ott az általa diktált tranzakció végrehajtására kérte. Ezt szabta feltételül annak érdekében, hogy az elnyert pénzösszeg átutalható legyen a sértett bankszámlájára.

Persze sokan ilyenkor gyanútlanul a több százezres vagy akár milliós nyereményben reménykedve eleget tesznek a kérésnek. A rendőrség felhívásából az is kiderül, hogy olyan sértett is akadt, akitől 180 ezer forintot csaltak így ki, de persze a beígért ajándék nem érkezett meg.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?