9 °C Budapest
Vérprofi CBA-s trükkel fosztják ki a vásárlókat

Vérprofi CBA-s trükkel fosztják ki a vásárlókat

2017. március 2. 14:36

A CBA nemrég Facebook-oldalán tette közzé, hogy bűnözői csoportok visszaélnek a nevével. Futárnak adják ki magukat, akik az üzletlánc nyereménycsomagját adják át, és több ezer forintos szállítási költséget kérnek az áldozatoktól.

Újabb trükkös átveréssel próbálkoznak bűnszervezetek: a CBA nevével próbálnak visszaélni, és pénzt kicsalni az áldozatoktól. Az üzletlánc közösségi oldalán tett közzé egy felhívást:

Tudomásunkra jutott az a sajnálatos tény, hogy az elmúlt időszakban ismét bűnözői csoportok a CBA nevével visszaélve próbálják megkárosítani vásárlóinkat. A legtipikusabb módszer a következő: az elkövető egy futárszolgálat munkatársának adja ki magát és arról tájékoztatja az általa felkeresett személyt, hogy a CBA nyereménysorsolásán megnyert ajándékcsomagot szeretné átadni a számára. Az elkövető több ezer forint szállítási költség megfizetését kéri, amely elmondása szerint feltétele a nyeremény átadásának. Felhívjuk Kedves Mindnyájuk figyelmét arra, a CBA által szervezett nyereményjátékok során a nyerteseket minden esetben levélben tájékoztatjuk, tehát nem történik olyan, hogy kiértesítés nélkül bárkit is személyesen felkeresnénk. Kérjük, ne higgyenek a csalóknak, akik a CBA jó hírnevét felhasználva kívánják megkárosítani Önöket!"

- olvasható az üzletlánc Facebook oldalán.

Arról nincs információ, hogy hány esetben károsítottak meg vásárlókat a csalók, vélhetően az áldozatok többsége nem jelenti az átverést. Ne dőlj be ennek a trükknek, ha valóban ajándék érkezik, előtte levélben tájékoztatja az üzletlánc a nyerteseket.

Nem először fordul elő

A bűnözőknek nem új módszere, hogy nyereményjátékra hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni az áldozatoktól. Három hónapja a rendőrség hívta fel a figyelmet egy hasonló esetre, miszerint országos szinten megjelentek azok a szélhámosok, akik ismeretlen számról hívják fel áldozataikat, és magukat telefontársaság vagy egy cég munkatársának kiadva közlik velünk, hogy egy nyereményjátékon pénzösszeget, vagy nagy értékű tárgyat nyertek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Csalásra irányuló telefonálás elkövetője nyájas hangon arra kérte a sértettet, hogy telefonos egyenlegfeltöltést hajtson végre. A becsapott félt egy a lakhelyéhez közeli ATM automatához irányította és ott az általa diktált tranzakció végrehajtására kérte. Ezt szabta feltételül annak érdekében, hogy az elnyert pénzösszeg átutalható legyen a sértett bankszámlájára.

Persze sokan ilyenkor gyanútlanul a több százezres vagy akár milliós nyereményben reménykedve eleget tesznek a kérésnek. A rendőrség felhívásából az is kiderül, hogy olyan sértett is akadt, akitől 180 ezer forintot csaltak így ki, de persze a beígért ajándék nem érkezett meg.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40