Az egész ágazat becsukhatja a boltot, ha megszűnik a SZÉP-kártya

Az egész ágazat becsukhatja a boltot, ha megszűnik a SZÉP-kártya

2016. október 12. 09:30

Hatalmas érvágás lenne a falusi és agroturizumusnak, ha a kormány 2018-ban valóban kivezeti a SZÉP-kártyá - írja a Magyar Nemzet.

Komoly hátrányban vagyunk eleve a nyugat-európai versenytársainkkal szemben az indokolatlanul magas közterhek miatt, a Széchenyi-pihenőkártya esetleges kivezetésével még nagyobb bajba kerülhetünk - mondta a lapnak a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (Fatosz) alelnöke. Horváth Roland hangsúlyozta: a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatásra vonatkozó 18 százalékos áfakulcs mellett idén még 27 százalékos az étkezőhelyi vendéglátást terhelő sarc is. 

Ha eltűnik a béren kívüli juttatások palettájáról a Szép kártya, a piac legkisebb szereplői, a mikro- és kisvállalkozások húzhatják le a rolót 

- fogalmazott Horváth Roland. - A családi tulajdonú vidéki panziók, vendégházak vendégei sok esetben fizetnek így, a forgalom negyede, de van, ahol a harmada mögött eddig ez a plasztikkártya állt - tette hozzá. Tekintve, hogy a kártya forgalma évente 80-90 milliárd forint, egy négytagú családban 150-160 ezer forint is juthat célzottan pihenésre. Nehezen képzelhető el, hogy Szép kártya nélkül is hasonló összeget költsenek belföldön pihenésre, rekreációra a dolgozók.

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?