Haladékot kapnak a taxisok, masszőrök és a konditermek

Haladékot kapnak a taxisok, masszőrök és a konditermek

2016. szeptember 28. 12:02

Tegnap megjelent a Magyar Közlönyben a pénztárgép rendelet módosítása, mely szerint a korábban tervezett szeptember végi időpont helyett egységesen 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online kassza használata. A pénztárgép használatára újonnan kötelezettek köre nem változik - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A gyártók és forgalmazók fejlesztései lassan haladnak, ezért csak 2017. január elsejétől kell online pénztárgéppel kiállított nyugtát adniuk a:

 • a gépjármű-javítási-, karbantartási tevékenységet;
 • a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet;
 • a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását;
 • a plasztikai sebészeti tevékenységet;
 • a diszkó, táncterem működtetését;
 • a textil, szőrme mosását, tisztítását,
 • vegytisztítását, vasalását végzőknek,
 • illetve a masszázsszalonoknak,
 • fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak,
 • fitnesz-, testépítő kluboknak,
 • valamint a taxisoknak.

Az újonnan kötelezett vállalkozásoknak egy modernizált készüléket kell majd beszerezniük. Az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépek többek között "átszemélyesíthetőek", ami azt jelenti, hogy egy viszonylag egyszerű szoftverfrissítést követően más vállalkozó is használhatja, így az új típusú pénztárgép eladható vagy bérbeadható.

Az érintett - számítások szerint - összességében mintegy 20 ezer vállalkozásnak több mint három hónapja van arra, hogy a NAV-tól üzembehelyezési kódot kérjen, illetve beszerezze az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgépet.

A költségvetés mellett az érintett szektorok tisztességes szereplőinek érdekét védi az online pénztárgép, a gazdaságfehérítés leghatékonyabb eszköze, amely az EKÁER-rel együtt két év alatt több mint 420 milliárd forintot hozott a költségvetésnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az online kassza-rendszer sikere a gazdaságfehérítésében megkérdőjelezhetetlen. Az Európai Bizottság tanulmánya szerint több mint négy százalékponttal, (22,24 százalékról 17,95 százalékra) csökkent az áfa adórés hazánkban - 2013 és az online pénztárgép használatának első éve (2014.) között eltelt - egy év alatt. Ezzel az eredménnyel Magyarország a harmadik legnagyobb javulást érte el az EU-ban.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?