Durva támadások a revizorok ellen: így változhat a NAV-ellenőrzés

MTI
2016. szeptember 19. 09:32

Gyakran éri inzultus a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) alkalmazottait, a durvább esetek miatt évente általában 15-20 feljelentést tesz a hatóság a rendőrségen - derül ki a Magyar Idők hétfői számából.

Több munkatársat is ért már agresszió azok közül, akik nap mint nap közvetlen kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel

 - mondta Suller Attila, a NAV sajtófőnöke Az esetek többségében valamilyen vélt sérelem ad okot a szóbeli vagy tettleges támadásra. A zöldhatáron járőröző pénzügyőrökre például fogtak már fegyvert a cigarettacsempészek, a nagy értékű illegális szállítmány megvédéséért olykor sok mindent megtesznek a bűnözők.

Agresszív fellépéssel, különféle atrocitásokkal a tapasztalat szerint egyébként a határátkelőhelyeken dolgozó pénzügyőrök, a visszásságok felfedésében fontos szerepet játszó revizorok és adóvégrehajtók, valamint az ügyfélszolgálatok alkalmazottai szembesülnek a leggyakrabban. Az eddigi legsúlyosabb atrocitás tavaly történt Budapesten: a NAV két végrehajtóját érte durva támadás, egyikük életét vesztette. A tragikus eset miatt új biztonsági intézkedéseket vezetett be a hivatal vezetősége, emellett technikai fejlesztéseket végeztek. Tavaly óta támadásjelzőket szereltek fel az ügyfélszolgálatokon, miközben újra felkészítették a biztonsági őröket a különféle támadások kivédésére.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem