16 °C Budapest
Durva támadások a revizorok ellen: így változhat a NAV-ellenőrzés

Durva támadások a revizorok ellen: így változhat a NAV-ellenőrzés

MTI
2016. szeptember 19. 09:32

Gyakran éri inzultus a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) alkalmazottait, a durvább esetek miatt évente általában 15-20 feljelentést tesz a hatóság a rendőrségen - derül ki a Magyar Idők hétfői számából.

Több munkatársat is ért már agresszió azok közül, akik nap mint nap közvetlen kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel

 - mondta Suller Attila, a NAV sajtófőnöke Az esetek többségében valamilyen vélt sérelem ad okot a szóbeli vagy tettleges támadásra. A zöldhatáron járőröző pénzügyőrökre például fogtak már fegyvert a cigarettacsempészek, a nagy értékű illegális szállítmány megvédéséért olykor sok mindent megtesznek a bűnözők.

Agresszív fellépéssel, különféle atrocitásokkal a tapasztalat szerint egyébként a határátkelőhelyeken dolgozó pénzügyőrök, a visszásságok felfedésében fontos szerepet játszó revizorok és adóvégrehajtók, valamint az ügyfélszolgálatok alkalmazottai szembesülnek a leggyakrabban. Az eddigi legsúlyosabb atrocitás tavaly történt Budapesten: a NAV két végrehajtóját érte durva támadás, egyikük életét vesztette. A tragikus eset miatt új biztonsági intézkedéseket vezetett be a hivatal vezetősége, emellett technikai fejlesztéseket végeztek. Tavaly óta támadásjelzőket szereltek fel az ügyfélszolgálatokon, miközben újra felkészítették a biztonsági őröket a különféle támadások kivédésére.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?