35 °C Budapest
Így húzzák ki a jattot a magyar vendéglátósok zsebéből

Így húzzák ki a jattot a magyar vendéglátósok zsebéből

2016. július 8. 11:01

Új jattrendszert vezettek be idén a legnagyobb hazai fesztiválokon. Habár olvasóink szerint a borravaló egyértelműen a pultosokat illetné, a jelentős rendszerüzemeltetési jutalékot elvileg a jattból is levonják.

Mint arról korábban a Pénzcentrumon is beszámoltunk, az idei évben jelentősen átalakult a Sziget Kft-hez köthető fesztiválok jattrendszere. A lényeg a következő: a kártyaleolvasók mellé egy érintőképernyőt is telepítettek, amelyen a vásárlók dönthetnek arról, hogy 5, 10, 20 százalékos borravalót akarnak adni, vagy semmit.

Az innovatív fejlesztés abból a szempontból mindenképp üdítő, hogy az eddig rendelkezésre álló tapasztalatok szerint a sorban állási idő csökkentésével sikerült megoldania a rendezőknek a fesztiválkártya és a borravaló nehézkes kapcsolatát. Az új rendszer azonban mindenképp felvet egy igen fontos kérdést:

Vajon kinek a zsebét tömjük, ha jattot adunk a Szigeten?

Meg nem erősített információink szerint ugyanis a jelentős rendszerüzemeltetési jutalékot a jattból is levonják. Sőt, a kereskedőkkel szemben a szerződésekben meghatároznak minimum jattelvárást is. Kérdésünkkel, hogy vajon a megítélt borravaló eljut-e a felszolgálókhoz, illetve milyen jutalékkulcsot alkalmaznak a borravalóra, természetesen megkerestük a Sziget Sajtóirodát is, egyelőre azonban nem érkezett válasz.

Egy a Balaton Soundon dolgozó informátorunk azonban sokat mondó részleteket árult el. Mint mondta:

Úgy néz ki, hogy a bruttó bevétel 42 százaléka a Szigeté, plusz a borravaló 33 százaléka.

Arról persze nincs információnk, hogy minden alvállalkozóval sztenderd szerződéseket kötnek-e, illetve van-e különbség az egyes rendezvényeken alkalmazott megállapodások között. Mindazonáltal az egyértelműnek tűnik, hogy a jattból is komolyabb összeg üti a rendezők markát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Korábbi cikkünkben egyébként arra is kíváncsiak voltunk, mi erről olvasóink véleménye. Nincs meglepetés: a többség úgy véli, a jatt legyen a pultosoké, felszolgálóké, tehát azoké, akik "face to face" találkoznak a fesztiválózókkal.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?