33 °C Budapest
Így lehetsz Te is sikeres vállalkozó: mutatjuk a trükköt

Így lehetsz Te is sikeres vállalkozó: mutatjuk a trükköt

2016. május 2. 16:36

Habár egyre optimistábbak a hazai kisvállalkozások, a tudatos tervezés még mindig hiánycikk Magyarországon. Éppen ezért a Pénzcentrum a következő időszakban kiemelten foglalkozik majd a hazai kisvállalkozásokat érintő legfontosabb kérdésekkel, legyen szó a stratégiáról, a pénzügyi tervezésről, vagy éppen a finanszírozási lehetőségekről. Várjuk olvasóink kérdéseit is a témában.

Habár nincsenek könnyű helyzetben a mai kiélezett piaci viszonyok között a magyar kisvállalkozások, ennek ellenére így is akadnak bőven, akik sikerre tudták vinni üzleti elképzeléseiket. Ehhez azonban egy olyan vezető kell, aki profi a stratégiai tervezés és a pénzügyek terén; vagy ha nem, hajlandó professzionális gazdasági szakembereket alkalmazni.

És a sikerhez gyakran még ez sem elég. A válság hosszú, forráshiányos évei ugyanis egyértelműen átalakították a kisvállalkozások többségének jövőképét. A szektor nagy része ma azt hiszi, vagy beszállítóvá válik egy nagyvállalatok és multik által dominált piacon, vagy esetleg EU-s forrásból próbál meg előbbre jutni.

Habár az uniós finanszírozási alternatíva kétségtelenül továbbra is rendelkezésre áll - bár az új EU-s költségvetési ciklusban voltak jelentős változások -, ma már akadnak más alternatívák is, amelyek lehetőséget biztosítanak egy vállalkozó számára, hogy finanszírozni tudja elképzeléseit. A képet persze igencsak árnyalja, hogy még a sikeres vállalkozások között is van olyan, amelyik annyira fél a kockázatoktól, hogy még annak ellenére sem hajlandó eladósodni - még rövidtávon sem -, hogy reális esélye lenne a bővülésre. Egyes felmérések például arról szólnak, hogy

ma Magyarországon a mikro- és kisvállalkozások töredékének van valamilyen hitele - legyen szó például folyószámlahitelről, egy komolyabb beruházási hitelről, vagy egy hosszú távú versenyképességet is biztosító konstrukcióról.

És ugyan a legfrissebb kutatások arról tanúskodnak, hogy a kisvállalatok egyre inkább nagyratörően terveznek, jövőjükkel kapcsolatban optimisták, ezt azonban  egyelőre nem egy tudatos stratégia, üzleti terv mentén teszik. Éppen ezért a Pénzcentrum a következő időszakban kiemelten foglalkozik majd a hazai kisvállalkozásokat érintő legfontosabb kérdésekkel, legyen szó a stratégiáról, a pénzügyi tervezésről, vagy éppen a finanszírozási lehetőségekről.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Várjuk olvasóink kérdéseit is kisvállalkozás témában; címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?